Bekend & Beroemd

Uitverkochte Ziggo Dome: dit mega bedrag vragen Suzan en Freek per optreden

suzan-freek-kosten-optreden-ziggo-dome
Foto: Instagram (@suzanenfreek)

Wie kent ze niet, het bekendste duo uit de achterhoek: Suzan en Freek. Naast een zakelijke relatie hebben ze ook een liefdesrelatie. Na hun online doorbraak in 2016 zijn ze niet meer weg te denken in de poppodia’s. Op 10, 11 en 12 (2 keer) november staan ze zelfs in een uitverkochte Ziggo Dome. In de loop der jaren hebben ze ook flink aan hun gage weten te werken. Wat verdienen Suzan en Freek inmiddels?

Binnen hun korte carrière weet het duo dus al vier keer de Ziggo Dome, waar Acda & de Munnik onlangs ook stonden, uit te verkopen. Hiermee zijn ze dit jaar een van de succesvolste artiesten van ons land. Met hits als ‘Als Het Avond Is’ en ‘Blauwe Dag’ weten ze het publiek gegarandeerd te vermaken. Geen wonder dat ze nu een mega bedrag per optreden binnenharken. Wij doken in de financiële cijfers.

suzan-freek-kosten-optreden-ziggo

Suzan en Freek: partners in alle opzichten

Het duo staat aan de vooravond van hun allergrootste shows. Ze hebben daarmee een lange weg afgelegd vanuit het oosten van het land. Suzan en Freek hebben elkaar leren kennen op de middelbare school en de liefde voor muziek mondde uit in de liefde voor elkaar. Samen spendeerden ze dagen lang en maakten veel muziek.

De covers die ze zingen plaatsten ze op Facebook onder de naam ‘De minuut’. In 2016 gaat een van deze covers, het nummer ‘Don’t let me down’ van The Chainsmokers, volledig viraal. Zelfs The Chainsmokers zelf delen het bericht. Ze pakken miljoenen views en werden in een klap beroemd. Daarop volgde een eerste EP in 2018, waarop ze ook covers uitbrachten.

Uiteindelijk is het duo eigen muziek gaan schrijven. Het is meteen raak met de hit ‘Als het avond is’ (meer dan 60 miljoen streams). Hierna gaat het hard en spelen ze iedere zaal in Nederland plat. In een paar jaar tijd hebben ze van een leuke hobby een mega succesvolle financiële carrière gemaakt.

suzan-freek-kosten-optreden

Wat verdient het koppel per show?

Door al hun successen en hits is de fee die je moet betalen voor het duo flink omhoog gegaan. Je kunt Suzan en Freek boeken voor een bedrag van 13.500 euro per 30 minuten. Voor een uur ga je dus al naar de 27.000 euro. Hiermee zijn ze direct een van de duurste artiesten om te boeken. Uiteraard moeten ze het nog wel met z’n tweeën eerlijk splitsen.

Suzan en Freek zijn ook te boeken met band. Volgens Partyboekers zijn ze inmiddels enkel en alleen met deze volledige entourage te boeken. Voor een optreden met band betaal je maar liefst 35.000 euro. Ze komen dan wel tussen de 60-75 minuten hun liedjes spelen. In de Ziggo Dome kan deze fee nog wat hoger liggen, aangezien dit een langere show is met nog meer spektakel.