Geld & Carrière

Bij deze supermarkten in Nederland verdien je het hoogste salaris

supermarkt-hoogste-salaris-vakkenvuller-filiaalmanager

We hebben het regelmatig over de prijzen in de supermarkten. Door de hoge inflatie worden boodschappen duurder, en moeten mensen besparen op boodschappen. Maar wat als je in een supermarkt werkt? Wat voor salaris verdien je als vakkenvuller? Of als filiaalmanager? En bij welke supermarkt verdien je het hoogste salaris? We hebben dit allemaal uitgezocht en de resultaten in dit artikel op een rijtje gezet.

Vakkenvuller en filiaalmanager

Er wordt elk jaar onderzoek gedaan naar de prijzen in de supermarkt. Er zit een flink verschil in de prijzen van boodschappen, zoals we kunnen zien in de resultaten van het onderzoek naar de goedkoopste en duurste supermarkt in 2023. Een supermarkt zou niet functioneren zonder werknemers zoals vakkenvullers en filiaalmanagers. De salarissen tussen supermarkten kunnen verschillen, ook hier is onderzoek naar gedaan.

Het gemiddelde minimum salaris per leeftijdsgroep is wettelijk vastgelegd, maar supermarkten kunnen zelf bepalen of ze een salarisstrookje wat vetter maken om werknemers te lokken. Er is in deze branche veel concurrentie, dus moeten ondernemers het aantrekkelijk voor werknemers maken om bij hen te gaan werken in plaats van bij de concurrent. Dit resulteert in verschil qua salaris. Bij de ene supermarkt verdien je meer dan bij een andere supermarkt.

supermarkt salaris

Deze supermarkten betalen hoogste salaris aan vakkenvullers en managers

Een supermarktmanager (of filiaalmanager) verdient gemiddeld € 3.278 bruto per maand, dit baseren we op cijfers van website Indeed. Bij de Vomar verdient een supermarktmanager het meeste, ongeveer € 4.573 per maand. Volgens de website kun je daar het beste solliciteren als je het meeste wil verdienen met deze functie. De Dekamarkt en Dirk sluiten de top 3 af met respectievelijk € 3.799 en € 3.563 per maand.

Als we naar vakkenvullers kijken dan zien we ook een significant verschil in salaris per supermarkt. Als we uitgaan van een vijftienjarige, dan ligt het minimumloon op € 2,99 bruto per uur. We gaan even uit van ‘per uur’, omdat het veelal scholieren betreft die geen vast maandsalaris krijgen. Op basis van 8 uur per week verdient een vulploegmedewerker bij Dirk het hoogste bruto uurloon, namelijk € 4,94.

Als we eventuele bonussen meerekenen komt prijsvechter Aldi als beste uit de bus. Bij het bruto uurloon van € 4,60 komt er nog een bonus € 1,23 per uur bovenop. Dat is dus maar liefst € 5,83 per uur bij een 8-urige werkweek. Bij Albert Heijn verdien je gemiddeld € 4,87 bruto per uur. De hekkensluiter van deze top 3 is voor Jumbo, daar verdient een vakkenvuller slechts € 3,96 per uur.

salaris supermarkt verschil