supermarkt-duurste-boodschappen-2023
Geld & Carrière

Bij deze supermarkten ben je het duurst uit in 2023 volgens onderzoek

Boodschappen worden steeds duurder, ook in 2023. Als je de dagelijkse boodschappen in de supermarkt gaat doen dan schrik je jezelf kapot als je af moet rekenen. Besparen op boodschappen is dus voor veel mensen een noodzakelijk kwaad geworden, want de prijzen van boodschappen kunnen per supermarkt sterk verschillen. Uit onderzoek is de duurste supermarktketen naar boven gekomen, en deze uitkomst zal veel mensen verrassen.

Onderzoek van Kassa naar boodschappen prijzen

De prijzen van boodschappen in de supermarkt zijn het afgelopen jaar met ruim 13% gestegen. De hoge inflatie, veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne is hier een grote oorzaak van. Daarnaast hebben we in de supermarkten te maken met krimpflatie, want we krijgen steeds vaker minder producten voor meer geld. Consumentenprogramma Kassa deed onderzoek naar de prijzen in de supermarkt, met verrassende resultaten.

Kassa plaatste 27 verschillende producten in een winkelmandje bij zes verschillende supermarkten. Alledaagse producten, zoals brood en wasverzachter van de goedkoopste variant. Ze vergeleken de prijzen met de prijzen van vorige onderzoeken. De prijsstijgingen en prijsverschillen zijn opmerkelijk, want daar zit veel verschil in per supermarkt, en lopen dus niet gelijk op.

Welke supermarkten zijn het duurste in 2023?

Volgens het onderzoek van Kassa komt Aldi dit jaar als duurste supermarkt naar boven, wat verrassend is want De Aldi staat bekend om zijn discountformule. Voor de 27 producten in het mandje moest €66,46 worden afgerekend. De Jumbo heeft de twijfelachtige eer om de tweede plek te mogen vervullen als het gaat om de duurste supermarkt, met €65,36, en Albert Heijn op de derde plaats, met €64,84.

Voor de goedkoopste mandje met boodschappen moet je volgens het consumentenprogramma naar Dirk. Deze supermarkt heeft de prijzen aanzienlijk verhoogd, met gemiddeld 13,5%, maar ze zijn nog steeds het meest goedkoop, want er stond €56,46 op de kassabon. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste winkel is bijna 10 euro, en dat kun je weer gebruiken om in je financiële buffer te stoppen.