deus ex machina super73
Style

SUPER73 en Deus Ex Machina creëren e-bike geinspireerd op jaren ‘70

Soms komen er samenwerkingen van merken voorbij die echt bij elkaar passen. Deze collab tussen SUPER73 en Deus Ex Machine is precies zo’n samenwerking. Deze twee toonaangevende merken hebben een unieke custom e-bike ontwikkeld, geïnspireerd door het legendarische Saltafoss model uit de jaren ’70.

SUPER73 x Deus Ex Machina custum e-bike

SUPER73 is de laatste jaren niet meer weg te denken uit het Amsterdamse straatbeeld. Het merk maakt e-bikes met de look van een stoere motorfiets. Het bedrijf werd in 2016 in Californië opgericht en heeft inmiddels ook een showroom in Amsterdam. SUPER73 heeft eerder al met andere toonaangevende merken samengewerkt, denk aan Saint Laurent en PSG. Nu is het de beurt aan Deus Ex Machina.

Deus Ex Machina ken je waarschijnlijk van hun kleding en custom motorfietsen. De inspiratie voor designs halen ze vooral uit vrijheid, motorrijden, surfen en skateboarden. Een stijl die daarmee ook enorm past bij SUPER73. Samen introduceren ze nu een custom SUPER73 RX Deus-model.

deus super73 e-bike

Vrijheid en creativiteit

SUPER73 gaf Deus Ex Machina vrij spel om iets unieks te creëren. Het resultaat is een van de dikste custom e-bikes ooit. De belangrijkste bron van inspiratie komt van de in 1965 geïntroduceerde crossfiets van Italiaanse fietsenproducent Saltafoss. Dat is terug te zien in de kenmerkende agressieve look en lang, slank zadel.

De Saltafoss werd een van de meest iconische crossmotors en is nog steeds een blauwdruk voor de moderne variant. Wat ook opvalt is het feit dat de accu is verplaatst van de boven- naar de onderbuis. Op de plek waar normaal de accu zit, is nu een super verlengd zadel geplaatst, met een geborduurd ‘Deus Ex Machina’ logo en ruimte voor twee personen.

Qua kleuren is er gekozen voor een opvallend lichtblauw en olijfkleurig thema. De Deus details komen terug in een helderrode kleur. Achterop de custum bike rijst een retrostijl sissybar op, compleet met Deus Ex Machina-vlag. Hiermee is de jaren ’70 look helemaal compleet.

super73 deus e-bikeDeus ex machina super 73 e-bike