tweede date tips
Life

De 7 beste tips voor een succesvolle tweede date

Als je eerste date een daverend succes was, dan kijken jullie als het goed is uit naar een vervolg. We hoeven je op dit punt geen tips meer te geven over hoe je een dame mee op date vraagt, want dat is gelukt. Maar wat ga je doen op een tweede date? Deze moet namelijk net zo’n succes worden als de eerste. Gelukkig heb je ons om je daarbij te helpen. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Een sterke tweede date

We weten uiteraard niet of jullie op de eerste date het bed hebben gedeeld, dus we houden het intieme gedeelte even voor wat het is. We kunnen later nog de beste tips voor creatieve standjes in bed uitlichten. Het is belangrijk dat de tweede date een succesvol vervolg wordt op de eerste date, zoals de sequel van een goede en romantische film. Jullie staan namelijk aan het begin van jullie leven samen.

We hebben eerder 7 dingen gedeeld die je nooit moet doen op een eerste date, we adviseren je om deze dingen ook niet te doen op een tweede date, want dan kan het alsnog fout gaan. We hebben ook de leukste uitjes met slecht weer behandeld, dus wat blijft er dan nog over? We hebben toch niets beters te doen, dus hebben we uitgebreid gezocht naar de beste tips voor een tweede date.

tweede date ideeën

1. Hou contact na de eerste date

Het is belangrijk om te peilen of het voor jullie beiden goed zit. Jij kunt er wel vanuit gaan dat er liefde in de lucht hangt, maar dat hoeft niet wederzijds te zijn. Even er vanuit gaande dat dit wel zo is dan is het belangrijk dat jullie na de eerste date contact houden, want dat versterkt de band. Dit klinkt logisch, maar kan fout gaan als je bijvoorbeeld te druk bent met werk of school.

2. Plan een tweede date

Als de eerste date een succes was dan is een tweede date vastpinnen een goede tip. Pak beiden jullie agenda erbij, en plan een datum. Dat is ten eerste leuk om naartoe te leven, en ten tweede is het dan ‘officieel’ dat jullie elkaar nog een keer willen zien. In de tussenliggende periode houden jullie je beiden aan punt 1, want belangrijk en zo.

tweede keer daten

3. Verzin een leuke activiteit

We hebben eerder 5 originele date ideeën voor een eerste date behandeld, maar die tips kunnen uiteraard ook tijdens een tweede date worden toegepast. Het kan een opgave zijn om een leuke activiteit te vinden als het buiten koud en nat is, maar er zit ook weer een uitdaging in om het samen te verzinnen. Een lief appje tussendoor of een complimentje geven is een extraatje.

4. Maak de tweede date spannender

Misschien was de eerste date een beetje aftasten, en heb je toen een goede indruk gemaakt. Maar dat romantisch dineren kan ook wel tijdens een derde date. Zorg ervoor dat de tweede date spectaculairder wordt dan de eerste. Een parachutesprong is leuk, maar als ze dat niet durft dan is een escape room ook een leuke optie.

tweede date spannender

5. Ga voor die eerste zoen

Als het goed voelt dan hangt er spanning in de lucht, en is er zonder twijfel een fysieke aantrekkingskracht. Als jullie tijdens de eerste date van elkaar af konden blijven, dan hoeft dat bij de tweede date niet zo te zijn. Het is wel belangrijk dat de chemie wederzijds is, en dat die eerste zoen goed wordt ontvangen. Zo niet? Dan weet je genoeg.

6. Koop een cadeautje

Als de eerste date een succes was, dan is de tweede date het ideale moment om dit te zeggen met een leuk gebaar. Neem een cadeautje mee op een vervolgdate, dat zal ze zeker kunnen waarderen. Het hoeft geen duur presentje te zijn, het is de gedachte dat telt. Hiermee bevestig je tevens dat je een goed gevoel aan de eerste date hebt overgehouden.

7. Verschoon je bed

Deze zag je niet aankomen he? Het is logisch dat je regelmatig je bed verschoont, maar dat is nog belangrijker als de chemie, ‘klik’, en.of fysieke aantrekkingskracht er is. Als jullie dan toch met elkaar in bed vallen dan wil je niet dat ze afknapt op een stinkend matras waar de chipskruimels van vorige week nog in liggen.

tweede date bed