9 style tips voor korte mannen
Style

Met deze style tips lijk je als korte man een stuk langer

Hoewel er echt helemaal niks mis is met kort zijn, kan het zijn dat je als korte man er toch wat langer uit wilt zien. Geen nood, want met deze 9 praktische style tips zie je er een stuk langer uit en vermijd je kleding die je juist kleiner maakt.

1. Vermijd loszittende kleding

Als eerste tip is het verstandiger om als korte man loszittende kleding te vermijden. Ga liever voor een slim fit en bewaar je oversized shirts voor als je op de bank hangt. Loszittende kleding maakt je namelijk breder, waardoor je er relatief gezien korter uitziet.

2. Ga voor een gestroomlijnde look

Een andere manier om optisch langer te lijken is door te kiezen voor boven- en onderkleding, die weinig contrast heeft. Kies dus voor kleuren die dicht bij elkaar liggen. Een donkerblauw shirt boven een witte broek deelt je lichaam als het ware in tweeën, waardoor je er korter uitziet.

Als je aan de andere kant een licht shirt combineert met een lichte broek, creëer je een langer geheel. Denk overigens met dit idee in je achterhoofd ook aan de kleur van je schoenen.

style tips voor korte mannen
Kleding met weinig contrast

3. Misschien toch geen riem

Net als contrasterende kleuren zorgt ook een riem voor een opvallende horizontale lijn op je lichaam. En zoals je weet komt dat je optische lengte niet ten goede. Dus laat je riem maar thuis liggen of kies er één die niet al te veel opvalt.

4. Kleine patronen werken vergrotend

Als je van patroontjes houdt, kun je het beste voor een klein motief gaan. Een groot motief laat je er namelijk optisch kleiner uitzien. Je hebt misschien wel eens gehoord dat je als kortere man niet voor horizontale strepen moet gaan, maar voor verticale. Op zich kun je prima voor horizontale strepen gaan, als het maar dunne strepen zijn.

shirt met klein patroon
Kleine patronen werken beter / Beeld: overhemden.com
Shoppen voor 59,99 euro

5. Vergeet grote details

Net als patronen met grote motieven zijn ook grote details op je kleding niet je vriend. Ook deze zorgen ervoor dat je er relatief kleiner uitziet en dat is wat je juist niet wou. Ga dus niet voor dat shirt met die extra grote borstzak.

8. Denk aan de accessoires

Ook je accessoires kun je beter strak en relatief klein houden. Net als grote details op je kleding zal ook een te grote tas, stropdas of horloge je kleiner laten ogen. Kies daarom accessoires die passen bij je lichaamstype.

score.nl Eastpack tas
Kies passende accessoires / Beeld: score.nl
Shoppen voor 85 euro

6. Hoge taille = langere benen

Als je lange benen hebt zie je er langer uit dan iemand die even lang is met een relatief langer bovenlichaam. Nu kun je je benen langer maken met een operatie, waarbij je benen worden gebroken. Iets minder extreem is het dragen van een broek met een hoge taille. Als jeans overigens je go-to broek zijn, weet je met deze pointers meteen ook welke schoenen je eronder moet matchen.

7. Puffer jassen zijn de vijand

Een lekkere warme winterjas heeft iedereen nodig (behalve natuurlijk als je rond de evenaar woont). Maar kies dan wel voor een model dat niet te lijvig is. Ga voor een slank model, anders verdwijn je in je jas en zie je er een stuk kleiner uit. Natuurlijk komt er meer kijken bij winterjassen dan alleen een bepaald model vermijden.

Lees ook: Met deze tips koop je altijd de ideale winterjas

slanke jas
Een slanke jas maak langer

9. Houding is alles

Als laatste is het sowieso goed om op je houding te letten. Sta rechtop en doe je schouders naar achteren. Hiermee oog je langer en kom je ook zelfverzekerder over. En mensen die zelfverzekerd zijn krijgen over het algemeen meer gedaan en vinden vrouwen aantrekkelijker.

Natuurlijk zijn dit allemaal maar tips, waar je wel of niet naar kunt luisteren. Als je je ontzettend happy voelt in je grote puffer jas met baggy jeans en een gigantisch horloge moet je dat gewoon lekker doen. Uiteindelijk gaat het erom hoe jij je voelt.

Wil je naast je lengte ook nog je bierbuikje verdoezelen? Check dan deze style tips om korte metten te maken met dat buikje.