Media

Dit is het prachtige studentenhuis waar prinses Amalia gaat wonen

prinses Amalia

Prinses Amelia gaat haar studententijd doorbrengen in hartje Amsterdam in een supermooi grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg. Dat onthulde het weekblad ‘Weekend’ vandaag. Aan niet zal het de studente ontbreken, want de 18-jarige kroonprinses heeft zelfs een eigen parkeerplek voor de deur van het huis. Welke student kan dat nou zeggen?

Huis van Familie Dreesman

Je zou misschien denken dat Prins Bernhard met zijn royale vermogen (de neef van Koning Willem-Alexander) dit huis voor Amalia had geregeld. De prins bezit namelijk zo’n 42 huizen en verhuurt deze allemaal onder. Toch is dit niet het geval. Het huis is namelijk van de buren van haar ouders in Griekenland waar het koningspaar ook een huis heeft.

Deze buren zijn niet geheel onbekend, want het gaat om de familie Dreesman. Ja, inderdaad: de familie van het warenhuis V&D dat alweer ruim 7 jaar geleden failliet ging. Het huis heeft ze dus via via gekregen. Amalia liet eerder weten dankbaar te zijn dat ze ondanks de woningnood toch nog een kamer heeft kunnen vinden.

vroomendreesman

Prinses Amalia verhuist naar grachtenpand

Amalia kan het goed vinden met haar oudere nicht, Eloise van Oranje. Er gingen dan ook geruchten dat prinses Amalia bij haar zou intrekken. Het appartement van Eloise in Amsterdam is ook prachtig, maar daar woont ze inmiddels als met twee vriendinnen. Gezien de ligging kunnen ze elkaar wel gezellig opzoeken tijdens de studentenborrels.

amalia-prinses

Van je studententijd moet je natuurlijk volop genieten en daar wil je geen pottenkijkers bij hebben. Voordat prinses Amalia in september het grachtenpand intrekt, worden eerst nog de nodige beveiligingsmaatregelen genomen. Het is natuurlijk wel belangrijk om de veiligheid van de kroonprinses te kunnen waarborgen. Wij hopen vooral dat ze een mooie en onbezorgde studententijd kan beleven in onze hoofdstad.

Amalia gaat NIET samenwonen met nichtje Eloise, maar betrekt na de vakantie een pand aan de Singel in Amsterdam, dat gehuurd wordt van de ‘Griekse buren’: de familie Dreesmann.

Camera’s worden geïnstalleerd en de prinses kreeg zelfs een privéparkeerplaats aan de gracht! pic.twitter.com/vC5RiI233P