Student met heimwee fietst 2000 mijl van Aberdeen naar Athene
Media

Student met heimwee fietst 2,000 mijl van Aberdeen naar Athene

Kleon Papadimitriou, een jongen van 20 uit Athene, studeerde tijdelijk in Aberdeen (Schotland). De student kon vanwege het coronavirus niet naar zijn familie toe vliegen. Toen het coronavirus uitbrak had hij niks meer te doen en was zijn studiejaar zo goed als voorbij. Moederziel alleen zat hij op zijn grimmige studentenkamer tot hij besloot om hoe dan ook naar huis te gaan.

De 20,000 mijl (3218KM) die er tussen Aberdeen en Athene in ligt liet hem niet uit het veld slaan. Met een tent, genoeg brood, pindakaas en sardientjes op zak besloot hij een epische tocht te maken door Europa. Hoe hij dat deed? Op de fiets!

Hij verliet Aberdeen op 10 mei en pakte een ferry naar Nederland. Onderweg passeerde hij Duitsland, Oostenrijk en Italië. Dit alles met maar liefst 30 kilo op zijn rug en weinig fietservaring. Van Italië pakte hij opnieuw een ferry naar zijn moederland Griekenland. Na 7 weken was hij eindelijk thuis in Athene, geen slecht tempo als je het ons vraagt.

Kleon vertelde aan LadBible dat hij wel vaker op avontuur gaat. Zo heeft hij vorig jaar de Kilimanjaro beklommen. Toch was deze fietstocht een grotere opgave zei hij zelf, vooral vanwege de eenzaamheid. Gelukkig is hij nu weer verenigd met zijn Griekse familie en kan hij genieten van een paar weken uitrusten.

Student met heimwee fietst 2000 mijl van Aberdeen naar Athene1

Student met heimwee fietst 2000 mijl van Aberdeen naar Athene2