Film & Serie

Prijzenoverzicht van de 11 beste streamingdiensten in 2023

Streamingsdiensten abonnementen prijzen 2023

Het aantal in Nederland beschikbare streamingdiensten groeit sterk. Keuzevrijheid is op zich goed, maar het wordt steeds moeilijker bij te houden wat waar te zien is en wat het kost per maand of jaar. Met Netflix, Amazon Prime, HBO Max, Disney+, Videoland en meer is de keuze reuze. Welke streaming service kies jij of gewoon meerdere? We helpen je op weg: dit zijn de kosten van 11 bekende streamingdiensten.

Abonnementsprijzen populaire streamingdiensten 2023

Het onderstaande overzicht geeft de prijzen per maand aan, uitgaande van de goedkoopste abonnementsvorm in 2023. Je krijgt vaak korting als je meteen een jaarabonnement neemt, de hoogte van dit percentage verschilt per dienst. Wil je op 4K en meerdere schermen tegelijk streamen? Dan kies je in ieder geval bij Netflix (Premium) en HBO Max (Standaard) voor het uitgebreide streaming abonnement.

 1. Netflix: € 7,99 per maand (Basic)
 2. Disney+:  € 9,99 per maand
 3. HBO Max: € 5,99 per maand (Basic)
 4. Pathé Thuis: € 1,99 – € 5,99 per film
 5. ViaPlay: € 15,99 per maand
 6. Amazon Prime Video: € 2,99 per maand
 7. Discovery+: € 3,99 per maand
 8. Videoland: € 4,99 per maand (Basic)
 9. NLZIET: € 7,95 per maand
 10. Apple TV+: € 6,99 per maand
 11.  SkyShowtime: € 6,99 per maand

1. Wat kost Netflix per maand?

Ondanks de grote concurrentie is Netflix nog steeds marktleider, door het enorm grote en gevarieerde aanbod. Netflix biedt nu drie verschillende abonnementen: Basic is voor €7,99 per maand het simpelste abonnement. Je kunt dan maar op één scherm tegelijkertijd kijken en HD of Ultra HD zijn niet beschikbaar.

Voor het Standaard abonnement betaal je €11,99 per maand. Dan kun je wel in HD bekijken en op twee schermen tegelijkertijd. Het Premium abonnement kost €15,99 per maand. Je kunt dan alles bekijken in HD én Ultra HD en met vier mensen maximaal tegelijkertijd kijken.

2. Wat kost Disney+ per maand?

Op Disney+ kun je kijken naar producties van Disney, Marvel, Pixar, Star Wars en National Geographic. Een abonnement kost €9,99 per maand of €99,90 per jaar. Met een jaarabonnement ben je dus omgerekend €8,33 per maand kwijt. Verder is er geen onderscheid tussen de abonnementsvormen: met beide kun je op vier schermen tegelijkertijd streamen, in HD en Ultra HD.

Alle streamingsdiensten

3. Wat kost HBO Max per maand?

Deze voor Nederland vrij nieuwe streamingdienst (gelanceerd in 2022) biedt films en series van onder meer Warner Bros, HBO, Max Originals, DC Comics en Cartoon Network. HBO Max twee verschillende abonnementen aan: het Basic abonnement kost €5,99 per maand, het Standard abonnement €7,99 per maand.

Met het Basic abonnement kun je maar op één scherm tegelijkertijd kijken, met Standaard op drie schermen. Een ander verschil is dat je met Basic alleen in HD kunt kijken en bij standaard ook Full HD en 4K. Sluit je een jaarabonnement af, dan ben je voordeliger uit, want dan betaal je maar €46,99 (Basic) of €59,99 (Standard) per jaar.

the last of us hbo max

4. Wat kost Pathé Thuis?

Pathé Thuis werkt anders dan de andere streamingsdiensten. Je kunt namelijk geen abonnement afsluiten, maar alleen films kopen of huren. Huren doe je voor een bedrag tussen €1,99 en €5,99. Na betaling krijg je 30 dagen de tijd om de film te starten. Na het starten heb je 48 uur om de film te bekijken.

5. Wat kost Viaplay?

Net als HBO Max kwam ook Viaplay in 2022 naar Nederland. Zij zetten naast films en series vooral in op sport, zoals Formule 1 races en Premier League voetbal. Momenteel betaal je via Viaplay zelf €15,99 per maand. Kies je voor een jaarabonnement, dan krijg je 34% korting: je kijkt dan 12 maanden voor de prijs van 8.

Alle streamingsdiensten

6. Wat Amazon Prime Video?

Amazon Prime Video is momenteel de goedkoopste streamingdienst. Je betaalt voor een abonnement namelijk maar €2,99 per maand. Amazon Prime Video biedt maar één soort abonnement. Je kunt alle films en series in HD en Ultra HD, op maximaal drie schermen tegelijkertijd.

7. Wat kost Discovery+?

Discovery+ biedt een groot aanbod aan programma’s van onder meer Discovery, Animal Planet en TLC. De prijs is relatief laag: maar €3,99 per maand of €39,99 per jaar. Een jaarabonnement kost je dus omgerekend maar €3,33 per maand. Met dit abonnement kijk je onbeperkt series, real life en andere programma’s. Wil je daarnaast ook (live)sport kijken, dan betaal je €5,99 per maand of €59,99 per jaar.

8. Wat kost Videoland?

Videoland biedt drie verschillende abonnementen. Voor €4,99 per maand (Basis), €7,99 per maand (Plus) of €10,99 per maand (Premium). Met het Basis abonnement kun je het aanbod één scherm bekijken en er kunnen  reclames tussendoor komen.

Het is niet mogelijk om series en films te downloaden met Basic. Met het Plus abonnement kun je een aantal titels downloaden, reclamevrij kijken en op twee schermen tegelijkertijd streamen. Met het Premium abonnement kun je op vier schermen tegelijk kijken.

Alle streamingsdiensten

9. Wat kost NLZIET?

Voor NLZIET betaal je €7,95 per maand. Je kunt dan programma’s van onder meer NPO Start & Plus, KIJK en RTL XL (vooruit)kijken. Je mag met op 5 apparaten tegelijkertijd streamen. Je kunt ook kiezen om voor maar €2,95 per maand een abonnement af te sluiten op NPO Plus. Het verschil met NLZIET is dat je dan geen toegang hebt tot KIJK en RTL.

10. Wat kost Apple TV+?

Koop je een product van Apple, dan kun je direct 3 maanden gratis Apple TV+ kijken. Apple heeft maar één abonnementsvorm en die kost €6,99 per maand. Je mag op maximaal 5 schermen tegelijk streamen.

11. Wat kost SkyShowtime?

Er is nog een vrij nieuwe streamingsdienst bijgekomen in 2022: SkyShowtime. Het biedt films en series van grote namen zoals Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. SkyShowtime kost €6,99 per maand, of €54,99 per jaar. Een jaarabonnement geeft je dus zo’n 33% korting.