Film & Serie

Stranger Things seizoen 4: alles dat je moet weten

Stranger Things seizoen 4, Netflix

Kijk je uit naar Stranger Things seizoen 4? Wij zitten in ieder geval met smart op het nieuwe seizoen te wachten. Terwijl je wacht op de nieuwe afleveringen vertellen wij je graag meer over de spannende Netflix-serie. Van releasedatum tot plot, dit is alles dat je moet weten over het vierde seizoen van Stranger Things!

Stranger Things seizoen 4 releasedatum

Stranger Things seizoen 4 had al online moeten staan, maar net als vele andere series en films werd ook The Duffer Brothers geplaagd door de gevolgen van de coronapandemie. Gelukkig zijn de opnames inmiddels gestart en is het bekend dat de helft van de hitserie al op beeld staat.

De releasedatum is helaas nog niet bekend, maar waarschijnlijk kunnen we in de zomer genieten van het vierde seizoen. Daarnaast deelde het Twitteraccount Netflix Updates onlangs een screenshot waarop dé lanceerdatum van de eerste aflevering ‘The Hellfire Club’ is te zien.

Het nieuwe seizoen van Stranger Things moet dus nog komen, maar Netflix heeft in de tussentijd alvast goed nieuws: actrice Millie Bobby Brown (Enola Holmes) krijgt haar eigen spin-off serie over haar personage Eleven. Wanneer we de nieuwe show kunnen verwachten is nog onduidelijk.

Informatie over het nieuwe seizoen

Over de betekenis van 21 augustus is het vooralsnog speculeren. Bovendien is er weinig informatie beschikbaar over seizoen 4. De nieuwe afleveringen worden in ieder geval nog wat duisterder en spannender. Ook is bekend gemaakt dat de hechte vriendengroep buiten het dorp Hawkins gaat kijken.

Daarnaast doen geruchten de ronde dat de Dungeons & Dragons-club The Hellfire een grote rol gaat spelen. Deze zal worden geleid door het nieuwe personage Eddie Munson (Joseph Quinn). En als klap op de vuurpijl krijgen we het langverwachte achtergrondverhaal van agent Jim Hopper te zien.

Stranger Things seizoen 4, Netflix

Plot van Stranger Things seizoen 4

Seizoen drie van Stranger Things speelde zich met name af in de Starcourt Mall; daar waar de hoofdrolspelers uiteindelijk de Mind Flayer wisten te verslaan. Daardoor verloor Eleven haar krachten en Hopper overleefde het niet. Over het plot van het nieuwe seizoen is nog weinig bekend.

Maar tot ieders grote verbazing: Hopper is gewoon aan het werk aan een treinbaan in Rusland als we de nieuwe, volledige trailer mogen geloven. Samen met honderden andere mannen is hij in de ijzige kou aan het zwoegen. Wat de Russen van hem willen is nog niet helemaal duidelijk.

Aan het eind van de trailer, als het beeld al op zwart is, hoor je nog wat enge geluidjes. Kunnen we daaruit opmaken dat er Demogorgons in de buurt zijn? Daarnaast lezen we in de Netflix-beschrijving dat er een nieuwe “horror” zich naar de oppervlakte werkt in het dorpje Hawkins. Spannend!

De sterrencast van de hitserie

We kunnen ervan uitgaan dat alle bekende castleden weer terugkeren in Stranger Things seizoen 4. Dan hebben we het natuurlijk over: Millie Bobby Brown (Eleven), Gaten Matarazzo (Dustin), Finn Wolfhard (Mike), Caleb McLaughlin (Lucas) en Noah Schnapp (Will).

Verder zal Natalia Dyer (Nancy) samen met Joe Keerey (Steve Harrington), Charlie Heaton (Jonathan) en Winona Ryder (Joyce) als bijrollen weer te zien zijn in het nieuwe seizoen. Zoals gezegd, komt David Harbour (Jim Hopper) terug en gaan we meer over hem zien dan ooit tevoren.

Er worden in het vierde seizoen bovendien wat nieuwe gezichten toegevoegd aan de Netflix Original. Het gaat dan om onder meer Jamie Campbell Bower als Peter Ballard, een werknemer in een psychiatrische inrichting. Eduardo Franco speelt Argyle, dé nieuwe vriend van Jonathan.

De rebelse Eddie Munson wordt gespeeld door niemand minder dan Joseph Quinn. Hij krijgt blijkbaar een belangrijke rol in dit nieuwe seizoen als de leider van de Dungeons & Dragons-club The Hellfire. Hieronder kun je het volledige overzicht van de nieuwkomers bekijken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Stranger Things (@strangerthingstv)

Nog meer nieuws over Hopper

Eindelijk krijgen we dus het langverwachte achtergrondverhaal van Hopper te zien. Acteur David Harbour vertelt namelijk in een korte video, gemaakt bij Liverpool Comic Con in april, dat ons in Stranger Things seizoen 4 een “big, huge reveal” te wachten staat over het verleden van Hopper.

Weet je nog dat Eleven dozen vond op de zolder van Hopper? Het waren er in totaal drie en elke doos had een ander label. Op de eerste stond dad, op de tweede Vietnam en op de derde New York. Hoogstwaarschijnlijk heeft die big, huge reveal iets met deze dozen te maken.

Harbour deelde hierover nog een paar extra details: “Het heeft in ieder geval met de backstories van dad, Vietnam en New York te maken. Ik ben zo enthousiast dat jullie daar eindelijk meer over gaan zien. En natuurlijk heeft het te maken met de dingen die hij met Eleven en Joyce doet.”

Stranger Things seizoen 4, Netflix

Jammer genoeg is het dus nog onduidelijk wanneer Stranger Things seizoen 4 op Netflix te bewonderen zal zijn. Gelukkig zal seizoen vier niet het laatste seizoen zijn, volgens Ross Duffer. We moeten nog even geduld hebben. Tot die tijd kun je je vermaken met de beste series op Netflix volgens IMDb.