Style

Dit zijn de 7 mannenkapsels die razend populair worden in 2024

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Depositphotos)

De grote angst voor veel mannen is kaal worden. Naarmate je ouder wordt, gaat je haar wat dunner worden en bij de een begint het ook nog eens sneller dan bij de ander. Zolang je nog haar hebt, is het dan ook belangrijk dat het goed zit. Maar welke kapsels zijn echt van nu en welke kunnen absoluut niet meer?

Je kunt je dag een kickstart geven door met een goed en verzorgd kapsel te verschijnen op je date of bij een belangrijke meeting op werk. Wij hebben alvast de 7 trending haarstijlen voor 2024 voor jullie op een rijtje gezet. Zo zul je een stapje voor de rest hebben en het modieuste kapsels hebben.

1. Nonchalant, maar zo gemakkelijk

De Shaggy look schreeuwt nonchalant uit. Wanneer je krullen of een slag in je haar hebt staat dit model perfect. Je kunt zo uit je bed stappen, een keer je hand door je haar halen en goed voor de dag verschijnen.

Het oogt in eerste instantie wat rommelig, maar toch staat het hartstikke verzorgd en zijn vrouwen er dol op. Meestal is het haar iets korter aan de zij- en achterkant en langer aan de voorkant. Makkelijk te stylen haar voor de drukke man.

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Freepik)

2. Achterover gekamd

Dit blijft altijd een goede optie. Iedere man met iets langer haar kan zijn haar achterover kammen en stijlen met gel waardoor je een compleet andere look krijgt. Halflang haar dat je achterover draagt, wordt aankomend jaar mega hip.

Je kunt het ook op verschillende manieren achterover kammen. Zowel met volume of juist heel glas achterover gestyled. Een altijd makkelijk en modieuze look en in 2024 al helemaal.

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Insta: ChrisHemsworth)

3. Aan lang haar hoef je niets te doen

Lang haar dat compleet kan doen wat het wil: daar komt het eigenlijk op neer. Het maakt niet uit of je stijl, krullend haar of een slag in je haar hebt. Het gaat om het feit dat je lang haar hebt.

Het is vooral belangrijk dat je haar zijn natuurlijke gang kan gaan. Zo krijg je een eigen lange haar look die niemand anders heeft. In combinatie met baard staat dit kapsel nog beter.

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Freepik)

4. Buzz cut kapsel

Deze haarlook komt echt weer terug van weggeweest. De oude Justin Timberlake look is de haarstijl voor 2024. Het is een modern en trendy kapsel die de meeste mannen goed staat. Hou er wel rekening mee dat wanneer je erg dun haar hebt deze look misschien niet helemaal voor jou is weggelegd.

Deze look straalt dan wel weer mannelijkheid uit en is ontzettend makkelijk te onderhouden. Aangezien je er eigenlijk helemaal niets aan hoeft te doen. Dat scheelt weer tijd en geld.

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Insta: Aron.Piper)

5. Nu al legendarische mullet

De mullet is dit jaar al een grote liefhebber tussen mannen, maar volgens bronnen wordt dit kapsel volgend jaar zomer al helemaal hot. Je moet er wel de look voor hebben, maar dit kapsel is origineel en staat fantastisch bij bepaalde outfits.

Deze look staat vooral goed bij mannen met golvend of krullend haar en is vaak gepaard met een snor. Er bestaan ook ontelbaar veel varianten. Zo hoef je er namelijk niet meteen uit te zien als een rockster. Er zijn ook nettere looks die jou misschien beter passen.

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Freepik)

6. Klassieke middenscheiding

Met een klassieke middenscheiding kun je nooit de fout in gaan. Het zal dan ook nooit uit de mode gaan en volgend jaar al helemaal niet. Zorg er wel voor dat je haar aan de zijkanten iets korter is zodat het mooi valt. Anders staat het net raar.

Eigenlijk kun je met ieder haartype deze look goed stylen. Beetje wax of gel erin en het blijft de hele dag goed zitten. Een populair en klassiek kapsel die iedere man met zowel kort of lang haar goed zal staan.

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Freepik)

7. Pageboy Mod Cut

Deze look komt echt uit de jaren 50 en is compleet niet stoffig. Wat je misschien wel zou verwachten. Het is een gedurfd kapsel dat echt niet voor iedereen geschikt is. Maar volgend jaar zal die een ware comeback maken, hou dat in je achterhoofd.

Deze look heeft de lengte van een bob met een pony die net niet over je wenkbrauwen vallen. Met een beetje textuur spray erbij, ben jij een echte rockster. Past het beste bij ovale en langwerpige gezichten en is alleen voor de zelfverzekerde man.

stijvolle-kapsels-haarmodellen-2024
(Foto: Insta: Liam Gallagher)