Met deze stijlvolle tips maak je een mannelijke slaapkamer
Interieur

Met deze stijlvolle tips maak je een mannelijke slaapkamer

Of het nou om te gamen, slapen of gewoon relaxen is: in je slaapkamer wil je een praktische, comfortabele ruimte die bij jouw stijl past. Hoe creëer je een gave en chille slaapkamer? Voor de man die hierbij wel wat inspiratie kan gebruiken zijn hier deze stijlvolle tips.

Begin met goede kleuren

Met een goede basis kan het al bijna niet meer mislukken en zo werkt het ook voor de kleuren in je slaapkamer. Een makkelijke tip: donkere kleuren geven snel een stoere uitstraling en zijn ook nog eens rustgevend. Donkergrijs en donkerblauw zijn daar toffe voorbeelden van.

Het enige nadeel is dat donkere kleuren een kamer niet groter laten lijken. Daar zijn ook wel weer andere trucs voor, maar als lichte kleuren beter bij je passen kun je daar ook voor kiezen. Combineer bijvoorbeeld met stoere materialen zoals beton, daarmee creëer je in lichte tinten toch een stoere uitstraling.

Unieke accessoires

Met een statement piece maak je super simpel van een eenvoudige slaapkamer een bijzondere ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende lijst met poster, een flinke plant, een beeld of een ander creatief stuk. Kies een pronkstuk uit waar je trots en bent en laat het shinen in je slaapkamer.

mannelijke slaapkamer

Een bed voor een koning

Als er één onderdeel van de slaapkamer een investering waard is, is het wel je bed. Het is het meest opvallende meubel in je slaapkamer en je brengt er een groot deel van je leven in door. Verdiep je voor de aankoop dus altijd in de hardheden van matrassen en wat jij het lekkerst vindt liggen. Je lichaamsbouw, lengte en gewicht spelen daarbij een belangrijke rol.

Wat het bed voor in je paleis betreft: een moderne boxspring is een mooi voorbeeld van een kwalitatief bed met een stoere, tijdloze uitstraling. Je bent in één klap voor lange tijd klaar en als je toch iets aan de stijl wilt bijschaven is dat makkelijk gedaan door het beddengoed te verwisselen.

Laat je passie zien

We noemden al het idee om een uniek accessoire in je slaapkamer te plaatsen, maar misschien heb dat gave item al in huis. Een vette gitaar of instrumentencollectie laat je niet in een kast of tas verstoffen, maar kun je ook on display in je slaapkamer zetten!

Zo kun je voor een heleboel hobby’s, interesses en passies wel een creatieve herplaatsing in de slaapkamer bedenken. Op deze manier richt je de slaapkamer goedkoop opnieuw in én het past helemaal bij jouw stijl en persoonlijkheid: twee vliegen in één klap.

Maak een game hoek

In de woonkamer staat misschien het grotere scherm, maar in de slaapkamer kun je pas echt optimaal chillen. Een game hoek in je slaapkamer is dan ook zeker geen slecht idee. Je kan hiervoor een extra zithoek in je slaapkamer neerzetten of een gaming station rondom het bed maken. Het is maar net hoe je er het liefst bij zit. Of ligt.

Je kunt zelfs je game hoek pimpen met een mini koelkast in een kastje verwerkt of een beamer in de kamer. Niet alleen chill bij het gamen, maar ook om op je luie zondag films te kijken.

mannelijke slaapkamer

Textuur en prints

Nog een makkelijke tip voor de man die het graag allemaal simpel houdt: een basic slaapkamer tover je makkelijk om tot een stoere, stijlvolle ruimte door texturen en patronen te gebruiken. Mooie voorbeelden zijn donker hout, industriële materialen en matte afwerkingen.

Praktisch én stijlvol kleding opbergen

Je kleding moet je ten slotte natuurlijk ook nog ergens kwijt. Daarvoor kun je in een strakke kast investeren, maar de liefhebber kan ook voor een open kledingkast met rekken gaan. Je hebt dan direct overzicht van je outfits én je kleding is dan ook meteen een toevoeging aan je interieurstijl.