Tech

Stemisolatie tijdens het bellen: zo werkt deze functie op je iPhone

stemisolatie

Als je een telefoongesprek aan het voeren bent, dan kunnen bepaalde omgevingsgeluiden erg storend zijn. Als je een iPhone hebt, en aan het bellen of aan het Facetimen bent, dan kun je een functie gebruiken waarmee je achtergrondgeluiden kunt dempen. Deze functie heet ‘stemisolatie’, ook wel ‘spraakisolatie’ genoemd. We nemen deze handige functie even onder de loep.

Beter verstaanbaar tijdens een telefoongesprek

Tijdens het voeren van audio- en videogesprekken kun je bij een iPhone kiezen uit verschillende telefoonmodi. Je kunt kiezen tussen de functies ‘Standaard’, ‘stemisolatie’, en ‘breed spectrum’. De functie ‘standaard’ is de gebruikelijke instelling die we allemaal kennen tijdens het voeren van een telefoongesprek: we verstaan elkaar, en krijgen een beetje omgevingsgeluid mee.

Je kunt ook kiezen voor de functie ‘breed spectrum’ waarbij je juist het omgevingsgeluid wil laten horen. Als je wil laten horen hoe rumoerig het is, of als je muziek op hebt staan dat je graag aan je gesprekspartner wil laten luisteren, komt deze functie goed van pas. Over het algemeen willen mensen elkaar goed kunnen verstaan tijdens een audio- en videogesprek, voor dit doel is de functie ‘stemisolatie’ ontwikkeld.

iphone stemisolatie functie

Stem isolatie functie op iPhone

Deze functie aanzetten is vrij simpel. Voor telefoongesprekken trek je het bedieningspaneel in beeld terwijl je aan het bellen bent, daarna kies je de functie ‘microfoonmodus’ en klik je op de functie ‘stemisolatie’. Als je dit één keer hebt gedaan, dan zullen alle toekomstige gesprekken ook in deze modus worden gevoerd. Als je een andere functie toe wil passen, dan herhaal je deze stappen, en kies je voor een andere functie.

Als je aan het Facetimen bent dan open je tijdens het gesprek het bedieningspaneel. Op iPhones zonder ronde thuisknop doe je dit door van boven naar onderen te vegen, als je een iPhone hebt met een ronde thuisknop dan veeg je van onderen naar boven. Daarna kies je ‘microfoonmodus’ en tik je op de functie ‘stemisolatie’. Op deze manier heb je geen last van omgevingsgeluiden en is het mogelijk om een gesprek te voeren zonder storende factoren.

iphone functie stemisolatie