Food & Drinks

Gast ‘bakt’ de perfecte medium rare steak in de vaatwasser

steak vaatwasser

Soms kom je dingen op het internet tegen waarvan je wenkbrauwen direct omhoog gaan. Het meest bijzondere artikel van deze week gaat over een man die zijn steak in de vaatwasser ‘bakt’. Hoe hij hierop kwam is een raadsel, maar dat doet er ook niet toe. Hij beweert nu officieel de perfecte medium rare steak op deze manier te hebben gemaakt.

De perfecte medium rare steak uit de vaatwasser

Voortaan kun je dus jouw bbq, pannen en oven wegdoen. Het enige wat je nodig hebt is een vaatwasser. Het klinkt natuurlijk heel erg apart, toch waren we heel benieuwd hoe deze gast dit heeft gedaan. Let goed op.

Waarschijnlijk heeft de beste man deze truc weer van iemand anders gehoord en besloot het zelf te proberen. Het gaat om een Amerikaanse verslaggever, Michael George van CBS, die vaker grappige dingen over eten deelt via zijn social media.

Een klein beetje valspelen?

Hoe heeft hij dit precies gedaan? Michael liet zijn volgers zien hoe hij een mooie steak uit de verpakking haalde, er zout en peper overheen deed en daarna de steak weer in een vacuum zakje plaatste. Daarna ging de steak de vaatwasser in. Na 96 minuten komt er een perfecte medium rare steak uit de vaatwasser. Huh?!

De beste man heeft na 96 minuten de steak nog wel heel even (2 minuten) in de pan gedaan met knoflook en kruiden. Volgens Michael ging dit echter alleen om de steak van de buitenkant bruin te maken. We zullen hem maar op zijn blauwe ogen geloven. Het is een mega gekke methode, toch willen we het stiekem zelf ook een kans geven. Ga jij dit een keer proberen?