Disney kondigt 10 nieuwe Star Wars films en series aan
Film & Serie

Disney kondigt 10 nieuwe Star Wars films en series aan

The Mandalorian is de afgelopen jaren een enorme hit gebleken voor Disney en Disney+. Mede door het succes van de hitserie heeft The Mandalorian de streamingdienst geholpen om alleen al in het eerste jaar ongeveer 80 miljoen abonnees te krijgen. Nu wordt langzaam duidelijk hoe graag Disney dit succes wilt uitbreiden.

Nieuwe Star Wars releases op Dinsney

In de komende jaren kunnen we veel meer Star Wars films en series verwachten op Disney+. Tijdens de Disney Investor Day werd onthuld dat in “de komende jaren” minimaal “10 Star Wars”-series op Disney + gemaakt zullen worden. Dat belooft veel goeds voor alle fans van de Sci-fi franchise.

1. The Rangers of the New Republic en 2. Ahsoka

The Mandalorian is de hoeksteen van Disney+ geworden, met de avonturen van Grogu en Din Djarin (Pedro Pascal). Nu hebben fans van de hitserie Jon Favreau en Dave Filoni nog meer om naar uit te kijken. Favreau en Filoni ontwikkelen gelijktijdig twee nieuwe shows, The Rangers of the New Republic en Ahsoka.

Beide shows zullen plaatsvinden binnen het tijdsbestek van The Mandalorian en zullen dus ook met elkaar verbonden zijn.

3. OBI-WAN KENOBI: The Original Series

Dit is er één wij waar in het bijzonder naar uitkijken. Onlangs is bevestigd dat de serie – met in de hoofdrol Ewan McGregor in zijn rol als Obi-Wan Kenobi in januari zal beginnen met filmen.

Kennedy bevestigde ook dat Hayden Christensen zijn langverwachte terugkeer als Darth Vader in de serie zal maken. Christensen speelde eerder Anakin Skywalker / Darth Vader in de Star Wars trilogie van 1999 tot 2005.

4. The Bad Batch

Fans kregen ook een voorproefje van de eerder aangekondigde Star Wars: The Bad Batch-animatieserie, die in 2021 op Disney + zal verschijnen. Voor de fans van animatieseries is deze aankondiging zeker iets om naar uit te kijken.

5. Andor

Maar voor alle animatie liefhebbers is er nog meer goed nieuws: De langverwachte Star Wars: Rogue One Cassian Andor prequel-serie zal debuteren in 2022. De opnames begonnen begin deze maand in Londen. De volgende officiële informatie over de serie is eerder uitgebracht:

“Het zal de avonturen volgen van Rebellen-spion Cassian Andor tijdens de jaren van de opstand en voorafgaand aan de gebeurtenissen in Rogue One: A Star Wars Story … Deze opzwepende spionagethriller zal verhalen verkennen vol spionage en gedurfde missies om de hoop te herstellen naar een sterrenstelsel in de greep van een meedogenloos rijk.”

6. Acolytes of the Beyond

Star Wars: The Acolyte is momenteel in ontwikkeling door Leslye Headland voor Disney +. De show zal zich concentreren op de opkomst van duistere machten in de laatste dagen van de Republiek. Deze serie speelt zich af in een tijdperk ver voor alle films. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

7. Visions

Star Wars: Visions wordt een serie korte animatiefilms waarin je Star Wars leert kennen door de lens van ’s werelds beste makers van animatiefilms -en series. De collectie bevat 10 fantastische visioenen van een aantal van de meest bekende en toonaangevende Japanse anime studio’s.”

8. Rogue Squadron

“Rogue Squadron” wordt een Star Wars film zoals we die nog niet kennen. In de film zullen noch Jedi’s noch de Sith te zien zijn. In plaats daarvan richt deze film zich volledig op starfighter-actie.

9. Lando

Er zijn van Lando nog geen nieuwe beelden, maar de korte teaser die getoond werd, werden wij in ieder geval erg enthousiast. Voor de rest is er nog niet veel bekend over deze serie.