Geld & Carrière

Hoe je passief inkomen kunt genereren met het staken van crypto

staken, bitcoin, crypto

Als je thuis bent in de wereld van cryptocurrency, dan heb je vast wel eens gehoord over ‘Staking’ of ‘Staken’. Dit zijn belangrijke begrippen, vooral omdat je er veel geld mee kunt verdienen. Maar wat is Staken precies? En hoe ga je er mee aan de slag?

Wat is crypto staken?

Vroeger, in de goede oude tijd, kreeg je rente als je jouw geld bij de bank liet staan. Deze rente kreeg je om jou bij die bank te houden en zodat zij weer leuke dingen met jouw geld konden doen. Het staken van crypto kun je ongeveer als hetzelfde principe zien. Staken is het aankopen van bepaalde cryptomunten en deze voor een bepaalde periode in een wallet te bewaren.

Deze manier van munten vast houden in de wallet noemen ze ook wel Proof-of-Stake (PoS). Dit lijkt dus enorm veel op het oude banksysteem. Waarom doen bedrijven dit? PoS is een overeenkomstalgoritme voor bepaalde cryptomunten.

Dit algoritme creert daarmee weer nieuwe blokken, die weer aan de blockchain worden toegevoegd. Door het staken worden er nieuwe blokken aangemaakt door een gebruiker die al munten staked. Op deze manier worden nieuwe blokken op het platform gevalideerd.

bitcoin_crypto

Waarom zou je jouw crypto staken?

Voor het valideren van deze blokken en het behouden van coins krijg je uiteraard een beloning. Je krijgt dus een bepaald bedrag terug als je jouw coins in een wallet laat staan. Deze bedragen kunnen behoorlijk oplopen. Als je dus van plan bent jouw coins voor een lange tijd te behouden, dan is het goed om jouw coins te staken.

Het rendement en de beloningen voor staken verschillen per cryptocurrency. Via Staking kan je soms wel meer dan 10 procent rendement creëren op jaarbasis, afhankelijk van de coin en waarde. Je moet jouw coins dan wel voor een bepaalde periode aanhouden en voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een veelgebruikt en betrouwbaar platform met gunstige Staking percentages is Binance.