squid game netflix
Film & Serie

Squid Game is gewelddadig, sadistisch én een must-see serie op Netflix

Voor mensen die niet houden van een beetje gruwel op het beeldscherm, is Squid Game misschien niet de juiste keuze. Als je echter wel houdt van genre’s die totaal over de top zijn, raden wij je sterk aan om deze nieuwste Koreaanse serie te gaan checken. We liegen niet als we zeggen dat we deze hele serie in één dag af hebben gekeken.

Netflix Squid Game

Zuid-Koreaanse films en series hebben de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen. Hiermee lijkt het Hollywood tijdperk langzaam minder te worden. Zuid-Koreaanse filmmakers hebben bewezen fantastische regisseurs te zijn, en Squid Game bewijst dat nog maar eens.

Wat als de spelletjes die je als kind speelde dodelijke gevolgen zouden hebben? Dat is de centrale vraag waar Squid Game over gaat. Je kunt deze Netflix serie het beste vergelijken met een film als The Hunger Games of de serie Black Mirror.

Netflix squid game

De premisse luidt: ‘kinderspellen, maar dan met moord’. Dit is op zichzelf al interessant genoeg, maar Squid Game voegt daarnaast genoeg diepgang toe aan de personages, wat deze serie in een meeslepend en angstaanjagend verhaal veranderd.

Het verhaal

Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) is een pechvogel in het leven. Deze gokverslaafde man is zo wanhopig op zoek naar geld dat hij vrijwel ieder aanbod aanneemt. Wanneer een mysterieuze man hem aanbiedt om een eenvoudig spelletje te spelen voor geld, neemt hij dat natuurlijk aan. Wat kan er tenslotte misgaan?

Dat blijkt meer dan hij dacht. Seong en 455 andere deelnemers die allemaal schulden hebben, worden gedrogeerd en meegenomen naar een gebouw vol gemaskerde bewakers. Ze beseffen in welk gevaar ze zich bevinden wanneer ze een simpel spelletje moeten spelen en de verliezers op gruwelijke wijze worden vermoord.

Terwijl de dreiging van de dood boven het hoofd van elk personage hangt, is Squid Game bijna onmogelijk om af te zetten nadat je bent begonnen met kijken. Elke aflevering is een achtbaan van emoties, die je naar het bloedige einde van de serie leiden.

Check ook onze Netflix lijsten van afgelopen maanden: