squid game seizoen 2
Netflix

Eerste details van Squid Game seizoen 2 bekendgemaakt door Netflix

Regisseur Hwang Dong-hyuk maakte al een tijdje geleden bekend: Squid Game gaat hoe dan ook terugkomen voor een tweede seizoen. Tot dusver heeft Netflix hier echter nooit reactie op gegeven, tot nu. De immens populaire Zuid-Koreaanse serie mag officieel verder.

Squid Game seizoen 1

Om je geheugen op te frissen: ‘kinderspellen, maar dan met moord’. Seong en 455 andere deelnemers die allemaal schulden hebben, worden gedrogeerd en meegenomen naar een gebouw vol gemaskerde bewakers. Ze beseffen in welk gevaar ze zich bevinden wanneer ze een simpel spelletje moeten spelen en de verliezers worden vermoord.

“Het kostte twaalf jaar om het eerste seizoen van Squid Game te maken, maar het kostte slechts twaalf dagen voor de serie om de meest populaire Netflix-serie ooit te worden,” was Dong-hyuk zijn officiële verklaring vanuit Netflix. Dat ging in combinatie met de onderstaande video:

Oude personages keren terug

Ook heeft Netflix duidelijkheid gegeven over het aantal personages dat gaat terugkeren voor het tweede seizoen. Dan hebben we het over de hoofdpersonages Gi-hun (nummer 456), The Front Man en de man in het pak met het papier spelletje waarmee hij Gi-hun ronselde, alhoewel zijn rol niet zeker is.

Maar er komt nog meer. In het nieuwe seizoen zullen we ook kennis gaan maken met de vriend van Young-hee, de iconische pop uit de eerste aflevering. Het wordt in ieder geval duidelijk dat de insteek van de serie hetzelfde blijft – dodelijke kinderspelletjes.

squid game seizoen 2

Release Squid Game seizoen 2

Maar helaas voor alle fans zullen we nog even geduld moeten hebben. Het eerste seizoen duurde twaalf jaar om te maken. Netflix heeft echter wel besloten iets meer vaart te zetten achter het tweede seizoen. Als we Hwang Dong-Hyuk mogen geloven zal Squid Game seizoen 2 pas vanaf 2024 te zien zijn. Tot die tijd kan je ook één van deze artikelen lezen: