squid game challenge
Film & Serie

Squid Game fans hebben een challenge verandert in een TikTok trend

De nieuwe Netflix serie Squid Game heeft kijkers over de hele wereld geboeid en tegelijkertijd in angst achtergelaten. Maar de trend van deze nieuwe Zuid-Koreaanse serie lijkt nog lang niet voorbij te zijn. Het lijkt er nu op dat sommige aspecten van de tv-show zijn opgenomen door fans in de echte wereld.

Meest bekeken serie

Na de release op 17 september duurde het niet lang voordat de Zuid-Koreaanse serie naar de top steeg van best bekeken series op Netflix. In de serie worden deelnemers onderdeel van een reality-tv-show om tegen elkaar te strijden in kinderspellen. Ze krijgen de kans om een gigantisch geldbedrag te winnen.

Lijkt toch, toch? Behalve dan het feit dat als je verliest, je op gruwelijke wijze wordt vermoord. Het eerste spel van de serie begon gelijk met een knaller. Iedereen kent het spelletje ‘Annemaria koekoek‘ wel.’ Eén iemand staat met zijn of haar rug gekeerd naar het speelveld, waarna spelers zo snel mogelijk naar de eindstreep moeten rennen totdat de hoofdspeler zich omdraait.

Squid Game challenge TikTok

Dat eerste spelletje is nu een ware TikTok trend geworden. Mensen over de hele wereld zijn geïnspireerd geraakt om de uitdaging zelf aan te gaan. Natuurlijk wel zonder de dodelijke gevolgen van dien. In de onderstaande video zie je hoe fans van de serie tot het uiterste gaan om het spel na te bootsen.

@viprawrRED LIGHT, GREEN LIGHT! ‼️‼️‼️ #squidgame #fyp #foryou♬ Squid Game – Green Light Red Light – Yovinca Prafika

Maar dat is niet de enige challenge die populariteit heeft vergaard. Een andere uitdaging die wordt gedeeld met de hashtag ‘#SquidGame‘, is het spel dat deelnemers in korte tijd een vorm uit een mal van suiker moeten krijgen. Ga jij meedoen met deze nieuwe trend?

@bayashi.tiktokReply to @maboda8 #squidgame♬ Squid Game – Green Light Red Light – Yovinca Prafika