Life

Flirten in de sportschool: dit zijn de do’s en dont’s

portschool-beste-plek-liefde-vinden
(Foto: Freepik.com) Is de sportschool de beste plek om de liefde te vinden?

In de zoektocht naar liefde hoef je je niet langer aan te melden op een datingsite. Het blijkt namelijk dat je een grote kans hebt om een date te scoren op een plek waar de een regelmatig komt en de ander nooit – de sportschool.

Flirten in de sportschool

Volgens een enquête van de site EllipticalReviews onder 1000 mensen is de sportschool dé plek waar je het gemakkelijkst een date kunt regelen. Als je een gesprek begint met een leuke voorbijganger, heb je volgens de site grote kans dat het uitmondt in een date.

Natuurlijk kan het in het begin wat eng lijken om iemand aan te spreken in de sportschool, maar de enquête van EllipticalReviews laat zien dat het de moeite waard kan zijn. Maar liefst 43 procent van de vrouwen en 21 procent van de mannen geeft aan wel eens versierd te zijn tijdens het sporten. En het mooie is dat in veel van deze gevallen het niet alleen bij wat geflirt bleef, maar dat het zelfs uitgroeide tot een vervolgafspraak.

portschool-beste-plek-liefde-vindenSportschool de ideale omgeving om nieuwe mensen te ontmoeten

Deze vervolg afspraakjes waren niet zomaar oppervlakkig. Het kon variëren van een leuke date tot een spannend avontuurtje en soms zelfs tot een serieuze relatie. Sterker nog, bijna een kwart van de sportschool flirts leidde uiteindelijk tot een echte relatie.

De sportschool blijkt een ideale omgeving te zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en een connectie te maken. Het is een plek waar mensen werken aan hun gezondheid en fitheid, en dat maakt het een gedeelde interesse waar je gemakkelijk over kunt praten. Bovendien straalt regelmatig sporten zelfvertrouwen en discipline uit, wat aantrekkelijk kan zijn voor potentiële partners.

portschool-beste-plek-liefde-vinden

Blijf altijd respectvol

Dus waar wacht je nog op? Trek je sportkleding aan, pak je waterfles en ga op zoek naar die ene speciale persoon in de sportschool. Misschien ontmoet je wel iemand die dezelfde passie voor een gezonde levensstijl deelt. En wie weet wat er kan bloeien uit een simpele ontmoeting tijdens het trainen.

Onthoud dat het belangrijk is om respectvol en beleefd te zijn wanneer je iemand aanspreekt in de sportschool. Luister naar de signalen van de ander en forceer niets. Als het goed voelt, kun je een gesprek beginnen en zien waar het naartoe leidt. Dus haal het beste uit je sportschool bezoeken en wie weet vind je niet alleen een geweldige work-out, maar ook de liefde van je leven.