7 verfrissende tips voor sporten met warm weer
Health

Sporten met warm weer: 5 verfrissende tips om je koel te houden

Sporten tijdens ongelofelijke warme dagen? Liever niet toch. Maar dat doen we wel. Kom op boys, onze sporten met warm weer routine laten we niet liggen. En als je toch nog wat verkoelende tips nodig hebt? Met deze tips houd jij je woning lekker koel. Vandaag bespreken we 5 verfrissende tips voor sporten met warm weer. Geen excuses meer.

1. Vermijd sporten op het heetste moment van de dag

Klinkt logisch, maar vaak vergeten we hieraan te denken. We denken eerder aan onze planning en wat het beste werkt voor ons. Maar met deze hitte is het toch verstandig om even na te denken wanneer je wel en niet gaat sporten.

Je kan het best ’s morgens sporten maar als je schema dat niet toelaat kan je beter ’s avonds sporten. Als je maar niet tussen 12 en 16 uur gaat sporten. Mag wel, is niet verstandig.

sporten tips

2. Bouw rustig op

Je lichaam moet extra hard werken om de warmte kwijt te kunnen. Dit zal je dan ook merken. Sporten is iets zwaarder dan normaal. Daarom is het verstandiger om minder hard te sporten als het warm is. Geef je lichaam de ruimte om te wennen aan de warmte. Start daarom rustig en blijf goed ademhalen.

3. Drink genoeg water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Stay hydrated boys! Je zweet veel meer dan normaal, dit vochtverlies zal je dus moeten aanvullen. Begin op tijd met drinken. En wacht niet tot je dorst krijgt, dan is het vaak te laat. Drink de hele dag door water zodat je zeker weet dat je lichaam niet aan het uitdrogen is.

sporten tips

4. Draag ademende kleding en hou je lichaam koel

Probeer kleding te dragen die ‘ademt’. Kies ook voor de juiste schoenen. Zorg dat de kleding niet veel te strak zit. Er is genoeg kleding die speciaal gemaakt is om goed te kunnen ademen. Kleding die niet ‘ademt’ houdt het zweet én de warmte vast en dat wil je niet.

Hou je lichaam koel door middel van koude drankjes, ijs slush of waterijsjes. Door de kerntemperatuur van je lichaam naar beneden te brengen, bescherm je jezelf tegen de hitte. Met deze hoge temperaturen wil je uitdroging voorkomen.

5. Bescherm jezelf tegen de zon

Dit is ontzettend belangrijk. Het is namelijk niet de bedoeling dat je verbrandt.  Jezelf insmeren met zonnebrandcrème is de beste manier om jezelf te beschermen tegen de zon. Het advies is om jezelf altijd in te smeren met factor 30. Met deze warme zomerdagen is het nog belangrijker dat je niet vergeet om zonnebrandcrème te smeren.

Weet je nu echt niet welke zonnebrandcrème de juiste is? Check dan vooral dit artikel waarin we de 7 beste zonnebrandcrèmes bespreken (budget proof, dus geen excuses).