Health

Met deze 5 sporten verbrand jij de meeste calorieën per workout

sporten meeste calorieën verbranden

Wil jij dit jaar voor een superstrakke summer body gaan? Als je jouw sixpack wilt laten zien op het strand, moet je toch echt overbodig vet gaan verliezen. Om vet te verliezen moet je calorieën verbranden. Dit kan uiteraard door minder te eten, of door natuurlijk meer te gaan sporten. Maar met welke sporten verbrand je eigenlijk de meeste calorieën?

5. Traplopen – 560 kcal per uur

Calorieën verbranden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en je hoeft ook zeker je huis niet uit. Door intensief trap te lopen kan je al snel 560 calorieën per uur verbranden! Uiteraard zijn het aantal calorieën dat je verbrand afhankelijk van je gewicht en de intensiteit waarmee je sport.

Als je in een appartement woont heb je wel een klein probleempje, want dan moet je toch echt naar buiten voor deze work-out. Je hoeft niet per se naar een sportschool te gaan om op een machine te gaan traplopen. Je kan gewoon een trap buiten gebruiken en daar vaak op en naar gaan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door StairMaster (@stairmasterog)

4. Boksen 600 kcal per uur

Boksen is een van de meest efficiënte manieren om calorieën te verbranden. Het maakt echter wel uit of je in een wedstrijd bokst, licht aan het sparren bent met iemand of dat je op een boksbal staat te meppen. Op een boksbal slaan verbrand zo’n 400 calorieën per uur, wat uiteraard niet slecht is, maar dat is niks vergeleken met sparren en in een wedstrijd boksen, waar je al snel meer dan 600 calorieën per uur verbrandt.

Als je gaat boksen in een sportschool zul je ook merken dat je niet een uur lang staat te sparren, maar dat je tussendoor andere oefeningen zoals squats en opdrukken doet om je spieren sterk te maken. Hierdoor zul je met een uur boksen in de sportschool dus ook iets minder calorieën verbranden dan wanneer je alleen zou gaan sparren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mike Tyson (@miketyson)

3. Zwemmen 700 kcal per uur

Er is niets zo heerlijk als een frisse duik nemen in koud water, en zwemmen is de perfecte manier om dat te doen. Of je nu gaat zwemmen in een zwembad, meer of zee, je verbrandt er absurd veel calorieën mee. De kilootjes vliegen er af als jij een uurtje gaat zwemmen, aangezien je al snel 700 calorieën verbrandt.

Het is uiteraard wel iets minder toegankelijk dan sommige andere sporten op dit lijstje, aangezien je wel toegang moet hebben tot schoon water om in te zwemmen. Echter zijn er meestal genoeg zwembaden waar je een goedkoop abonnement kunt afsluiten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Michael Phelps (@m_phelps00)

2. Hardlopen 800 kcal per uur

Hardlopen is een van de meest effectieve manieren om calorieën te verbranden en daarnaast je conditie te verbeteren. Daarnaast heb je ook helemaal geen duur abonnement bij de sportschool nodig. Het enige dat je nodig hebt is een simpel sportbroekje en een paar goede hardloopschoenen!

Daarnaast kan je ook gemakkelijk je eigen draai geven aan hardlopen. Wellicht vind jij het wel heerlijk om in de buitenlucht te rennen, bijvoorbeeld in een park. Als je dit niks vindt kan je ook altijd nog op een loopband in de sportschool of bij jou thuis gaan rennen. Je verbrandt hier tegen de 800 calorieën per uur mee, afhankelijk van hoe hard je gaat en wat de helling van jouw route is.

calorieën verbanden hardlopen

1. Touwtje springen – 850 kcal per uur

Touwtje springen is de meest efficiënte manier om snel calorieën te verbranden. Afhankelijk van je gewicht en de intensiviteit, kan je rond de 800 calorieën per uur verbranden. Het voordeel is dat je dit overal kan doen waar je wilt, maar je hebt uiteraard wel een touw nodig waar je makkelijk over heen kunt springen!

Sommige mensen associëren touwtje springen nog met iets dat kleine meisjes op het schoolplein doen. Je ziet echter steeds meer grote bodybuilders touwtje springen om vet te verbranden!