Film & Serie

Spiderhead met Chris Hemsworth op Netflix: kijken of skippen?

spiderhead netflix

Soms heb je van die films waarbij de meningen zo uit elkaar lopen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat geldt ook voor de nieuwe film Spiderhead op Netflix. Deze dystopische thriller met Chris Hemsworth in de hoofdrol krijgt gemixte reacties.

Spiderhead op Netflix

De film is gebaseerd op het korte verhaal Escape from Spiderhead van George Saunders. De film speelt zich af in een experimentele gevangenis waar een bewaker/wetenschapper de gevangenen gebruikt als proefpersonen voor een mogelijk levensveranderende nieuwe drug.

Spiderhead is misschien geen film die voor de rest van je leven op je netvlies blijft staan. Toch is het een hele vermakelijke film om te kijken, puur en alleen omdat er zoveel getalenteerde mensen bij betrokken zijn. Dan hebben we het met name over Chris Hemsworth, die een fantastische prestatie neer weet te zetten.

Spiderhead – kijken of skippen?

Hoewel het verhaal van Spiderhead soms wat te wensen over laat, is dit misschien wel de beste prestatie van Chris Hemsworth tot nu toe. Het idee om een film te maken waarbij gevangenen als proefkonijnen worden gezien is natuurlijk geen nieuw concept in fictiefilms.

Toch onderscheid Spiderhead zich wel door de durf die de filmmakers erin gestoken hebben. De experimenten zijn verontrustend, maar het is allemaal verborgen onder een laagje privilege en de illusie van keuze. Het is een interessante en vermakelijke film die je wat ons betreft zeker moet kijken.

spiderhead op netflix

Nieuwe films en series op Netflix

Wij houden altijd wel van een psychologische thriller met een sadistisch randje. Als je echter niet zo van dit genre bent, is er gelukkig nog genoeg te bekijken op Netflix. Wij schrijven bijna dagelijks over de beste films en series die gaan uitkomen op de streamingdienst. Houdt daarom onze website goed in de gaten. Of lees eens één van deze artikelen. Je zal er geen spijt van krijgen: