Life

Dit kun je eten en drinken om je sperma kwaliteit te verbeteren

sperma kwaliteit vruchtbaarheid verbeteren eten drinken

Je denkt er waarschijnlijk niet vaak over na, maar de kwaliteit van je sperma hangt samen met je leefgewoontes. Er komen bij een zaadlozing gemiddeld 100 tot 200 miljoen zaadcellen vrij, bij sommige mannen zijn ze waarschijnlijk blij dat ze ontsnapt zijn aan die smerige leefomgeving in die kroonjuwelen. Als je goed voor je sperma wil zorgen, en dus de kwaliteit wil verbeteren, dan is het raadzaam om de onderstaande tips opvolgen.

Sperma kwaliteit en vruchtbaarheid verbeteren

We weten uiteraard niet hoe jouw seksleven eruit ziet, maar als je vriendin er geen moeite mee heeft om een zaadlozing oraal op te vangen, dan kun je best een beetje moeite steken in het verzorgen van je kwakkie. Laten we voorop stellen dat jouw eet- en drinkgewoonten invloed hebben op de smaak van sperma. Bepaalde kruidige of bittere producten kunnen de geur en smaak van sperma veranderen.

Het is sowieso goed om een gezonde levensstijl te hebben, maar als je veel zoete, frisse, en fruitige smaken eet dan wordt de smaak van je sperma ook beter. Misschien is dit handig om te onthouden als je weet dat je vriendin je oraal gaat verwennen. Eet de dagen ervoor dus geen kruidige gerechten, bittere groenten, en drink eens een keer een fles water in plaats van bier of koffie. Ze zal je dankbaar zijn. We hieronder meer tips voor het verbeteren van je sperma geplaatst.

sperma tips1. Zink eten en supplementen

Zink is een mineraal dat bijdraagt aan de vorming van zaadcellen, en is dus zeer goed voor het verbeteren van de kwaliteit van je sperma. Zink is te vinden in producten zoals kaas, graanproducten en schelpdieren uit zee. Oesters bevatten het meeste zink maar ook een pannetje mosselen is prima. Kalfslever is helemaal top, dat bevat per 100 gram maar liefst 13,2 mg zink. Ga je voor supplementen kies dan voor Zink Methionine, deze vorm bindt zich aan het aminozuur en wordt daardoor beter opgenomen in je lichaam.

2. Eet genoeg vitamine C

Als je een sterk (en hoger) aantal zaadcellen wil produceren dan is het raadzaam om veel vitamine C tot je te nemen. Jouw zaadcellen zullen je dankbaar zijn, want zo creëer je een sterk legertje waar zomaar je toekomstige kind tussen kan zitten.

3. Eet noten en zaden

Noten zijn goed voor je noten. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen door een onderzoek dat in 2018 onder 119 mannen werd gedaan. Vooral amandelen, walnoten, en hazelnoten bleken goed te zijn voor de spermaproductie. Dus stop bij de notenkraam en vraag om de beste noten voor je ballen.

sperma tips noten

4. Lycopeen

Als je de zaadcellen in je zak wat meer beweging wilt geven dan kun je het beste voedsel eten dat lycopeen bevat. Dit zit vooral in producten met een rode kleur, zoals tomaten en watermeloen. 4 tot 8 milligram lycopeen per dag is een energieboost voor de cellen in je scrotum.

5. Vitamine B12

Vitamine B12 is sowieso goed voor je lichaam, maar het is bijzonder goed voor je kwakkie. Het beschermt je sperma tegen ontstekingen en oxidatieve stress. Je krijgt het binnen door middel van het eten van vlees, vis, en zuivelproducten.

sperma tips vis

6. Drink genoeg water

Het lichaam van een gezonde volwassen man bestaat voor 63% uit vocht, het is dus logisch dat water perfect is voor de kwaliteit van sperma. Alcohol en cafeïne is daarentegen weer slecht voor de activiteiten in je balzak. Laat je biertje dus wat vaker staan, al is dat soms een opgave.

7. Wortelen

Volgens onderzoeker van de Universiteit van Harvard zijn wortelen in het bijzonder erg goed voor de kwaliteit van sperma. Dit komt door de sterke aanwezigheid van carotenoïden, een stofje dat je lichaam verwerkt tot een antioxidant. In dit geval is dat vitamine A, dat een zeer goede uitwerking heeft op de vreugde van de cellen in je ballen.

sperma tips wortelen

8. Dit moet je zoveel mogelijk vermijden

Als je alle bovenstaande voedingsstoffen tot je hebt genomen dan heb je blije sperma in je zak. Ze worden een stuk minder blij van schadelijke stoffen, zoals tabak, drugs, alcohol, frisdrank, en voedsel dat erg vet is. Dit geldt echter ook voor de rest van je lichaam. Een gezonde levensstijl is dus essentieel voor de kwaliteit van je sperma.

Spermasmoothie

We gooien er ook nog even een kwakkie-recept tegenaan voor een smoothie waar je sperma erg blij van wordt. Dit recept hebben we geleend van de Belgische seksuologe Goedele Liekens. Als je een smoothie maakt van de onderstaande ingrediënten dan doe je de inhoud van je ballen een plezier, dus waar wacht je nog op?

  • 1 kopje ananassap
  • 1 kopje mangosap
  • 1 banaan
  • Halve komkommer (geschild)
  • halve theelepel verse gember
  • Halve theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels honing

sperma tips smoothie