spaceX Elon Musk
Tech

Elon Musk’s SpaceX wil een satelliet met billboard de ruimte insturen

De geruchten rondom Tesla en SpaceX eigenaar Elon Musk lijken niet op te houden. Hij is naar verluid van plan om een digitaal billboard de ruimte in te lanceren. Nee, dit is geen grap. De Zuid-Afrikaanse multi-miljardair is samen met een Canadese tech start-up bezig met een alles overtreffende onderneming.

Geometric Energy Corporation (GEC)

Deze Canadese start-up gaat bij de naam GEC, en werkt volgens rapporten aan de bouw van een gigantische satelliet, genaamd CubeSat, die in 2022 in een baan om de aarde zal worden gelanceerd op een SpaceX raket. CEO en mede-oprichter van GEC, Samuel Reid, vertelde aan Business Insider hoe dit eruit moet komen te zien:

Hij legt uit dat een soort selfie stick, die aan de zijkant van de satelliet wordt bevestigd, zal filmen wat er wordt weergegeven op de satelliet. De beelden worden vervolgens live gestreamd op platformen als Twitch of YouTube.

Zodra dit gedaan is kunnen bedrijven advertentieruimte kopen. Deze zullen beschikbaar zijn via cryptocurrencies zoals ethereum, met plannen om in de toekomst ook Dogecoin op te nemen als officieel betaalmiddel.

Elon Musk en SpaceX

Dit is lang niet de eerste keer dat de excentriekeling de media haalt. Zo veroorzaakte hij in juni nog een rel toen Tesla Bitcoin officieel als betaalmiddel accepteerde, en dit enkele weken later toch weer introk. De reden hiervoor was de extreme vervuiling die het minen van Bitcoin het milieu oplevert.

Dit resulteerde in een sterke daling van de koers van de digitale munt. Er werd de Zuid-Afrikaanse miljardair verweten dat hij te veel invloed op de markt zou uitoefenen. Hij zou de markt manipuleren voor zijn eigen gewin. De slechte publiciteit rondom Musk ging nog een stap verder toen hackers groep Anonymous hem openlijk bedreigden in een video op YouTube.