Film & Serie

Sorry to Bother You op Netflix is geestig, sadistisch én compleet over de top

sorry to bother you

Een nieuwe dag, een nieuwe kijktip op Netflix. Hou je net als ons van komedies met een donker randje? Dan hebben we dé perfecte film voor je. Sorry to Bother You is het regiedebuut van filmregisseur Boots Riley. In de satirische film verkent de 50-jarige filmmaker raciale vooroordelen en de duistere kant van het kapitalisme.

Sorry to Bother You op Netflix

De synopsis van de film luidt als volgt: De film volgt een jonge, zwarte telemarketeer die een wit accent aanneemt om extreem succesvol te worden in zijn werk. Hij raakt diep verzeild in een samenzwering van het bedrijf waar hij werkt, en moet kiezen tussen winst maken of zich bij zijn activistische vrienden voegen om de arbeidsomstandigheden beter te maken.

Sorry to Bother You is niet alleen compleet over de top, maar is ook een aangrijpende film die een dikke middelvinger opsteekt naar het hedendaagse kapitalisme in de Verenigde Staten, met Lakeith Stanfield in de hoofdrol die als kantoormedewerker te dicht komt bij de duistere waarheid van het bedrijf waar hij werkt.

Nieuwe ‘Get Out’

Veel mensen vergelijken Sorry to Bother You met de film met ‘Get Out’, waarbij allebei de films worden omschreven als ‘sociale thrillers’, een term die bedacht is door Get Out regisseur Jordan Peele. Wat deze twee films onderscheiden van de rest is de krankzinnig geestige humor die erin voorkomt in combinatie met hedendaagse sociale vraagstukken.

Het grootste verschil tussen de twee films is het feit dat Get Out vooral gericht is op hedendaags racisme in sociale kringen, terwijl Sorry to Bother You zich meer richt op de ongelijkheid op de werkvloer. Cassius Green wordt in de film vooral geplaagd door een heel systeem waarbij racisme een groot aspect is.

sorry-to-bother-you-netflix-nieuwe-get-out

Nieuwe releases op Netflix

Er lijkt geen einde te komen aan het grote succes van Netflix. Elke week lijken er nieuwe topfilms- en series uit te komen op de streamingdienst. Genoeg reden dus om onze website in de gaten te houden, aangezien wij je wekelijks voorzien van de nieuwste titels. Je kan ook één van onze andere artikelen bekijken als je op zoek bent naar inspiratie: