Tech

Sony NW-A306 is de digitale walkman uit de 21ste eeuw

Sony NW-A306 digitale walkman

Wie net als ons in de jaren ’90 is opgegroeid kan zich de walkman waarschijnlijk nog goed herinneren. Nu, 40 jaar later, lanceert Sony een walkman voor de moderne tijd. Het enige minpuntje is het prijskaartje van dit technologische hoogstandje. Wat kost de Sony NW-A306?

Sony NW-A306: de digitale walkman

Sony’s NW-A306 zal deze maand voor het eerst verschijnen in Europa. Hoewel het een remake is van de oorspronkelijke walkman, ziet het er nogal anders uit dan de cassettebandjes en cd-walkmans die je kent van vroeger. In plaats van doodstil te moeten zitten tijdens een lange autorit (klinkt herkenbaar?), is de NW-A306 volledig digitaal.

De NW-A306 is wifi- en Bluetooth-compatibel, zodat je makkelijk muziek kan downloaden en streamen van apps als Spotify, maar ook YouTube. Ook heeft het apparaatje een batterijduur van maximaal 36 uur, wat betekent dat je je telefoonbatterij niet hoeft te verspillen aan het luisteren naar muziek. Voor alle muziek diehards onder ons zal dit als muziek in de oren klinken.

Sony NW-A306

Nostalgie met een prijskaartje

Maar ook kunnen gebruikers terug in de tijd door bijvoorbeeld een interface te downloaden waardoor het lijkt alsof je naar een oud cassettebandje aan het luisteren bent. Het grootste nadeel aan het apparaat? Waarschijnlijk de prijs. Voor ongeveer €400,- heb je er namelijk een in huis. Of die prijs te hoog is voor wat je ervoor krijgt? Daar zullen de meningen over verschillen.

Sony heeft middels een persbericht het volgende naar buiten gebracht: “De speler is ontworpen om luisteraars muziek te laten horen zoals de artiest het bedoeld heeft met hoogwaardig geluid en een strak design. De NW-A306 is ontworpen voor veeleisende gebruikers die op zoek zijn naar geluid en stijl van hoge kwaliteit.’

44 jaar na originele release

Het nieuwe model komt 44 jaar na Sony’s lancering van de allereerste Walkman – de draagbare cassettespeler, TPS-L2 – die op 1 juli 1979 in Japan werd uitgebracht. Met de release van de Sony NW-A306 proberen ze de doelgroep uit de jaren ’90 opnieuw aan te spreken.

Of dat gelukt is zal moeten blijken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om onze handen te krijgen aan deze geweldige 21e eeuwse walkman. Ben jij van plan om het te kopen?