songbird
Film & Serie

‘Songbird’ van Michael Bay is een ijzingwekkende film en gaat over het coronavirus

De film “Songbird”, geproduceerd door Michael Bay, werd volledig gefilmd tijdens de de opmars van het coronavirus. Het was de eerste film die in Los Angeles werd opgenomen tijdens de aanhoudende pandemie. Aan de beelden van de trailer te zien is dit een film waar je nekharen recht overeind van gaan staan.

Songbird van Micheal Bay

De film speelt zich jaren in de toekomst af, waarin een gemuteerd onderdeel van coronavirus, genaamd COVID-23, nog steeds enorme schade aanricht aan de wereldbevolking.

Terwijl de landelijke lockdown zich inmiddels bevindt in het vierde jaar, worden geïnfecteerde burgers gedwongen opgesloten in ‘quarantainekampen’. In het midden van al deze verschrikkingen wordt er plotseling een koerier gevonden die immuun is voor het virus.

songbird film coronavirus

Adam Mason regisseerde de film op basis van een script dat hij samen met Simon Boyes schreef. De hoofdrollen in “Songbird” worden gespeeld door een topcast die onder andere bestaat uit Craig Robinson, Bradley Whitford, Demi Moore en Paul Walter Hauser.

Helaas kon de film niet in première gaan in de bioscoop, maar kon vanaf 11 december exclusief gehuurd worden voor $ 19,99 in de eerste 48 uur. Inmiddels is de film exclusief te zien op Amazone.

Adam fogelson, voorzitter van productiebedrijf STX Motion Picture, zei over de veelbesproken film:

“De pandemie heeft elk aspect van ons bedrijf beïnvloed, van productie tot release, maar‘ Songbird ’laat zien dat een behendige studio als STX effectieve en winstgevende manieren kan vinden om hun films te laten werken, De show moet doorgaan. ‘Songbird’ is een meeslepende film die zeker op dit moment het publiek zal aanspreken omdat het hen op het puntje van hun stoel houdt.”

Bakken kritiek op de film

Toch kan Songbird ook rekenen op veel kritiek. The Washington Post noemde de film “ongevoelig, toondoof en met een slechte smaak vanwege het beeld van een wereld die geschetst waarin degenen die lijden aan het nieuwe, dodelijkere virusstam worden opgepakt door gewapende mannen en gedwongen om te wonen in “quarantaine ghetto’s.”

Ben je op zoek naar meer kijkvoer tijdens de nieuwe lockdown? Deze 5 films en series mag je absoluut niet missen!