supercars
Wheels

Snelste supercars ter wereld: dit zijn 5 echte racemonsters

Als je een supercar bezit dan is dat voor veel mensen goed voor het imago. Deze auto’s zijn van de buitenkant al ware blikvangers, maar onder de motorkap schuilt veelal een mechanisch beest waar het CJIB graag jacht op maakt. Voor de mensen die graag geld uitgeven aan snelheidsovertredingen hebben we hieronder een lijstje met de 5 snelste supercars samengesteld.

De snelste supercars ter wereld

Sommige supercars gaan sneller dan de gemiddelde formule 1 wagen. De snelheden die deze auto’s kunt bereiken zijn duizelingwekkend, maar prima voor het pompen van ongekend veel adrenaline. Naast het feit dat je als een raket over de snelweg gaat, vinden vrouwen dergelijke auto’s ook zeer aantrekkelijk. Je zal wel diep in de buidel moeten tasten, want dit soort auto’s kosten een vermogen.

We hebben met de grootste zorg gezocht naar de top 5 snelste supercars ter wereld, en het resultaat is adembenemend. Bestuurders van deze razendsnelle bolides zouden niet onderdoen voor Max Verstappen, want je bent gewoon een coureur als je deze auto’s kunt hanteren. We trappen het gas in met de snelste personenauto dat er op dit moment te vinden is.

1. SSC Tuatara

Deze supercar is vernoemd naar een hagedis uit Nieuw-Zeeland. De SSC Tuatara wordt aangedreven door een 5.9-liter platte krukas V8, die met E85 ethylalcohol een verbazingwekkend vermogen heeft van maar liefst 1750 pk. Men heeft in Nevada op een gesloten straatweg gemeten hoe snel deze auto kan. Het Guiness Book of Records registreerde de SSC Tuatara met een snelheid van 508 km/u als snelste auto.

2. Bugatti Chiron Super Sport 300+

Multimiljonair en investeerder Michel Perridon heeft deze supercar in zijn garage staan. Bugatti weet hoe ze een snelheidsduivel moeten bouwen. De ontwerper van de Bugatti Chiron Super Sport 300+ voegde meer pk’s toe, paste de aerodynamica aan, en verminderde de massa van de auto. Met een 8-liter quad turbo en een W16 motor weet deze bolide met 1577 pk een topsnelheid van 490 km/u te halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gauteng Carz (@gauteng_carz)

3. Koenigsegg Agera RS

Deze snelle bolide is ook getest in de woestijn van Nevada. Dit gebeurde nadat de ontwikkelaars een upgrade aan de bestaande Agera RS hadden toegevoegd. Ze hebben het gewicht gereduceerd en er meer pk’s ingepompt. Met een V8-motor en 1341 pk wist deze supercar een topsnelheid van maar liefst 447 km/u te bereiken.

4. Hennessey Venom GT

De Hennessey Venom GT is een Amerikaanse ‘low-volume supercar’ met een koolstofvezel-platform. Dit zorgt ervoor dat de auto zo licht mogelijk is, en dus topsnelheden kan halen met de juiste hoeveelheid pk’s. De auto heeft een achterwielaandrijving dat wordt aangedreven door een V8 motor van ruim 1244 pk. Dit is samengevat in een pakket dat een snelheid van 434 km/u kan halen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nathan Craig (@nathanlovesbacon)

5. Bugatti Chiron

Bugatti staat voor de tweede keer in dit lijstje, en niet zonder reden. De Italiaanse automaker weet hoe ze snelle bolides moeten produceren. Ook deze auto staat bij Bugatti liefhebber Michel Perridon in zijn garage. Met een topsnelheid van 420 km/u weet hij zich op een razendsnelle manier van A naar B te verplaatsen. Met 1479 pk onder de motorkap doet hij dat zonder problemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door bugatti (@_bugatti__chiron_)