Life

In deze 5 stappen maak jij je bed het snelste op

snelste-handigste-manier-bed-opmaken
(Foto: Funda)

Het kan een van de meest frustrerende klussen in het huishouden zijn, je bed opmaken. Het zorgt echter voor een frisse start van de dag én een opgeruimde slaapkamer. Toch lijkt het opmaken van je bed soms een tijdrovende klus. Maar wat als we je vertellen dat er een snelle en handige manier is om dit dagelijkse ritueel te volbrengen?  Ontdek hoe je het beste ’s ochtends meteen kunt genieten van een opgeruimde slaapkamer.

Stap 1: Verwijder alle kussens en dekens

Voordat je begint is het leuk om je partner erbij te roepen. Waarom? Samen is toch alles leuker. Zet een muziekje op en fluit en zing lekker mee, zo maak je van de nood een deugd. Wanneer je dan eindelijk echt gaat beginnen haal je eerst de kussens, dekens, decoraties en wat er verder rondslingert van je bed. Dit zorgt ervoor dat je een schone lei hebt om mee te werken en voorkomt dat je dekens in de knoop raken.

Stap 2: Trek het laken strak

Het geheim van een snel opgemaakt bed is het straktrekken van het laken. Begin aan het hoofdeinde van het bed en zorg ervoor dat het laken gelijkmatig verdeeld is over de breedte van het matras. Zorg dat er geen rimpels of plooien zijn en dat het laken strak onder het matras is gestopt. Heb je geen loopruimte aan de zijkant van je bed, dan klim je samen even lekker op bed en doe je eerst het laken bij het hoofdeinde strak om het matras. Vervolgens klim je van het bed af en doe je het voeteneinde.

snelste handigste manier bed opmaken kussens

Stap 3: Dekbed in de hoes

Je doet waarschijnlijk niet elke dag het dekbed opnieuw in de dekbedovertrek, maar het is wel het punt waar de meeste mensen mee worstelen bij het bed opmaken. Gelukkig is er een handige methode die je veel tijd en ergernis bespaard: de burrito methode. Het werkt als volgt:

  • Begin met het dekbedovertrek binnenstebuiten gekeerd op het bed te leggen.
  • Plaats het dekbed bovenop het dekbedovertrek, zorg ervoor dat de hoeken van het dekbed overeenkomen met de hoeken van het overtrek.
  • Begin bij het hoofdeinde van het bed en rol het dekbed samen met het dekbedovertrek op in de richting van het voeteneinde.
  • Zoek de opening van het dekbedovertrek aan de onderkant van het bed. Steek je handen in de opening en pak het opgerolde dekbed vast.
  • Trek het opgerolde dekbed langzaam in de opening van het dekbedovertrek. Blijf trekken totdat het dekbed helemaal in het overtrek zit.

Bekijk alle stappen nog eens rustig in onderstaand filmpje:

Stap 4: Spreid het dekbed uit

Nu is het tijd om het dekbed uit te spreiden over het matras. Begin onderaan en trek het dekbed langzaam naar boven, terwijl je ervoor zorgt dat het gelijkmatig verdeeld is over het matras. Zorg dat het dekbed aan alle kanten gelijk hangt en recht is getrokken.

Stap 5: Plaats de kussens

Pak de kussens en schud ze even op om ze luchtig te maken. Plaats de kussens tegen het hoofdeinde van het bed. Als je meerdere kussens hebt, kun je ze opstapelen voor een gezellige uitstraling.

Voordelen van je gestructureerd je bed opmaken

Nu je weet hoe je je bed op de snelste en handigste manier kunt opmaken, vraag je jezelf misschien af waarom dit zo effectief is en waarom je bed opmaken belangrijk is:

  • Tijdbesparend: Deze methode kost slechts enkele minuten, waardoor je ’s ochtends kostbare tijd bespaart. Zeker als je het elke dag doet, krijg je er routine in en gaat het nog sneller.
  • Netjes en strak: Het eindresultaat is een opgemaakt bed dat er netjes en strak uitziet, alsof het rechtstreeks uit een hotelkamer komt. Het opgemaakte bed voegt een vleugje elegantie toe aan je slaapkamer.
  • Goede nachtrust: Een opgemaakt bed kan bijdragen aan een betere nachtrust, omdat het uitnodigend en comfortabel aanvoelt om in te slapen.

snelste-handigste-manier-bed-opmaken

Je bed opmaken als begin van een productieve dag

Je bed opmaken ’s ochtends brengt nog een groot voordeel met zich mee. Het is een symbool van meer gezondheid en productiviteit. Dat zegt schrijver,  spreker en voormalige admiraal Michael McRaven. Vrij vertaald: Maak je elke ochtend je bed op, dan heb je jouw eerste taak voor die dag volbracht. Dat levert je een klein gevoel van trots op en je voelt je aangemoedigd om meer taken te voldoen. Aan het einde van de dag blijkt dat die ene taak is uitgegroeid tot heel veel afgeronde taken.”