snelle bedrag per optreden
Geld & Carrière

Dit vliegensvlugge bedrag verdient artiest Snelle per optreden

Lars Bos kennen we allemaal onder zijn artiestennaam Snelle. Als rapper, zanger en tegenwoordig ook tv-presentator scoort hij het ene succes na het andere. Zijn status als gevestigde naam en veelgevraagd artiest stellen hem in staat een indrukwekkend bedrag voor een optreden te vragen. Om hoeveel gaat het precies? We zochten voor je uit welk bedrag Snelle verdient per optreden.

Wie is Snelle?

Snelle werd geboren in 1995 in Gorssel, Gelderland. Hij werd in zijn jeugd veel gepest met zijn schisis (ook wel hazenlip genoemd). Dat inspireerde hem om extra hard te werken aan zijn missie: laten zien dat ook een eenvoudige jongen met een schisis, uit een klein dorp veel kan bereiken in het leven.

Hij volgde een opleiding aan de Herman Brood Academie, een mbo-opleiding gericht op de muziekindustrie. Snelle staat bekend als harde werker met een eigen stijl en een eigen verhaal. Zoals hij het zelf ooit verwoordde: ‘Mijn plek en perspectief zijn binnen de hiphop niet alledaags maar daardoor juist interessant.’  De mix van eigenzinnige beats met instrumenten als gitaar, piano en saxofoon en zijn originele teksten zorgen voor de unieke, herkenbare eigen sound van Snelle.

Dit immense bedrag verdient Snelle per optreden

Doorbraak in 2019 met Top 40 hit

In 2016 trok Snelle voor eerst veel belangstelling: twee EP’s die hij dat jaar uitbracht werden in totaal 1,3 miljoen keer gestreamd op YouTube en Spotify. 2019 was het jaar van zijn doorbraak naar het grote publiek: in dat jaar scoorde Snelle met het nummer Reünie voor het eerst een nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Voor hetzelfde nummer ontving hij een platina-plaat en hij behaalde er ook nog eens een notering in de Top 2000 mee.

Snelle ging vrolijk verder met hits scoren, ook Smoorverliefd, De overkant, 17 miljoen mensen en Blijven slapen, een duet met zangeres Maan, waren zeer succesvol. In 2021 kwam de Netflix documentaire Zonder jas naar buiten uit, een kijkje achter de schermen van het werk- en privéleven van de artiest.

Wat verdient Snelle per optreden?

Snelle is één van de populairste én best verdienende Nederlandse sterren van dit moment. Vorig jaar kocht Snelle een indrukwekkende woonboerderij in Epse, vlakbij zijn geboorteplaats Gorssel. Volgens een doorgaans betrouwbare bron is de vraagprijs voor een optreden van Snelle een niet misselijke € 39.500. Dat is voor een kort optreden, zonder begeleidingsband. Een wat langer optreden, mét band kost € 15.000 meer.

Met dit bedrag is Snelle de bestbetaalde rapper van Nederland. De op één na best betaalde Nederlandse rapper is Kraantje Pappie, die voor € 28.000 een half uur komt optreden. Boek je een artiest, dan ben je altijd meer kwijt dan alleen de gage. Er komt namelijk nog BTW (9% btw voor artiesten en of 21% btw over overige kosten) én 7% BUMA (muziekrechten) bovenop.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Snelle (@mcsnelle)