Health

Met deze simpele en effectieve oefeningen kom jij sneller in slaap

snel in slaap komen

Voor sommige mensen kan het een uitdaging zijn om tot rust te komen en te gaan slapen. Gelukkig zijn er studies gedaan naar verschillende manieren waardoor je gemakkelijker in slaap kan komen. Welke verschillende routines kan jij toepassen om je lichaam en geest tot rust te laten komen zodat jij sneller in slaap kan komen?

Ademhalingsoefeningen om hartslag te verlagen

Verschillende ademhalingsoefeningen helpen je om je ademhaling te reguleren om je hartslag te verlagen en je spieren te ontspannen. Bovendien helpt een gereguleerde ademhaling bij de behandeling van verschillende aandoeningen en verlaagt het de angst. Een rustigere ademhaling kan de oplossing zijn die je zoekt als je moeite hebt met slapen.

Als je een ademhalingsprobleem hebt zoals astma of COPD, moet je voorzichtig zijn met het gebruik van een gereguleerde ademhalingstechnieken. In dit geval is het beter om een arts te raadplegen voordat je aan ademhalingsoefeningen begint.

meditatie om snel in slaap te komen

Visualisatie oefeningen of tot rust te komen

Mentale visualisatie oefeningen kunnen helpen om je lichaam te laten ontspannen. De methoden berusten op het mentaal inbeelden van bepaalde situaties om spanning in je lichaam te verminderen.

Je hersenen kunnen tot rust komen door je een rustgevende omgeving voor te stellen, zoals een kalme zee of een mooie weide. Je kunt je ook voorstellen dat de verschillende delen van je lichaam tot rust komen. Door deze ontspanning zal jij sneller in slaap vallen.

routines om snel in slaap te komen

Progressieve spierontspanning tegen stress

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, helpt het aanspannen en vervolgens ontspannen van je spieren je om voldoende ontspannen te raken om in slaap te vallen. Het bewust ontspannen van uw verschillende spiergroepen vergroot de kans om in slaap te vallen.

Deze routine helpt om stress en angst in je lichaam effectief te verminderen. Het vergt echter veel oefening om bekend te raken met je spiergroepen en hoe je ze effectief kunt aanspannen.

sneller in slaap komen

Zelfhypnose voor rustige gedachtes

Progressieve spierontspanning en zelfhypnose lijken op elkaar, waarbij de laatste de stap toevoegt om je op een bepaalde gedachte te concentreren zodra je volledig ontspannen bent. Geleidelijke spierontspanning brengt je lichaam in een hypnotische toestand, waardoor je makkelijker in slaap kan vallen.

Sommige mensen concentreren zich op een paar eenvoudige woorden of herhalen zinnen. Dit zijn zinnen die je gedachtes tot rust kunnen brengen, waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen. Je kunt progressieve spierontspanning ook oefenen door te luisteren naar opnames van jezelf waarin je deze woorden uitspreekt. Ook kan je video’s online vinden waarin deze rustgevende zinnen al zijn ingesproken.