snel fit
Health

Snel fit voor de zomer? Zo kom jij weer in goede shape

De zomer is in aantocht, en dan willen we weer strak in ons vel zitten. De kilo’s die we er tijdens de winter hebben verzameld mogen er weer af, we hebben die vetreserves toch niet meer nodig. Maar hoe kom je nu het snelste weer in shape? Met de onderstaande tips heb jij binnen no-time weer een lichaam voor op het strand.

Snel fit worden door te sporten

Sporten, sporten, sporten. Dat is essentieel als je zo snel mogelijk die killerbody terug wilt. Veel beweging, en dus sport, in combinatie met de juiste voeding is de meest effectieve manier om vet te verbranden, en dat is wat je wilt. Je moet erop letten dat je wel genoeg eiwitten binnen krijgt om je spiermassa te behouden. Je hebt namelijk meer eiwitten nodig als je sport.

Met cardio training, zoals hardlopen of fietsen, krijg je het beste resultaat binnen een korte tijd. Als je bijvoorbeeld de hond uitlaat dan verbrandt je al 391 calorieën per uur. Maar daarmee krijg je niet het snelste resultaat. Je zult ervoor moeten werken! Zweten! Elke dag een paar kilometer hardlopen, touwtje springen of zwemmen leveren je al een verlies van minimaal 700 calorieën per uur op. Had je trouwens al gedacht aan starten met kickboksen?

snel fit zwemmen

Snel fit zonder buikvet

Iedereen wilt graag een strak afgetrainde buik in de zomermaanden. Buikvet verliezen lijkt lastig, maar dat is het niet, zolang je gemotiveerd blijft om het kwijt te raken. Een prettige manier is het eten van veel vezels en eiwitten, en minder verzadigde vetten. Eten met veel verzadigde vetten kun je beter als de pest vermijden. Zolang je blijft trainen en daarbij frisdranken, chips en veel suikers vermijd (of zelfs stoppen met suiker), dan wordt dat buikje vanzelf minder. Alcohol is ook een killer, spreek dus met jezelf af hoeveel je maximaal drinkt.

Trainen en gezonde voeding zijn simpelweg de belangrijkste stappen die je kunt nemen om zo snel fit te worden voor de zomer. Er bestaan geen wonderpillen of zalfjes, je zult echt gedisciplineerd moeten lijnen en trainen, dan komt het vanzelf goed. Zorg ervoor dat je gemotiveerd raakt door jezelf een beloning in het vooruitzicht te stellen.

snel fit buikvet

Juiste voeding, koolhydraatarm of Intermittent Fasting

Als je na vijf kilometer hardlopen op de bank ploft en een zak chips opentrekt dan ben je verkeerd bezig. De juiste voeding is minstens zo belangrijk als beweging. Een koolhydraatarm dieet helpt uitstekend als je die overtollige kilo’s kwijt wilt. Laat al die lekkere hapjes even staan, en vervang die fles cola door een fles water. Minder koolhydraten, minder suiker, veel bewegen, en je ziet al snel resultaat. Genoeg water drinken helpt ook met sneller afvallen.

Je kunt ook intermittent fasting proberen. Veel mensen zweren bij deze methode om af te vallen. Kortom; veel sporten, geen suikers en koolhydraten, en laat ook de McDonalds maar even links liggen. Als je de eerstkomende maand deze tips consequent hanteert dan zul je jezelf dankbaar wezen als je aankomende zomer op het strand ligt te bakken. Fit worden voor de zomer is niet moeilijk, dus hou die motivatie vast, en dan ben je snel fit voor de zomer.