sneakers met pak matchen
Style

Zo match je op de juiste wijze sneakers onder je pak

Waar het een hele tijd echt not-done was om sneakers onder je pak te dragen, is dat tegenwoordig een heel acceptabele combi. Toch kan je niet elk paar gympen matchen met elk pak. Waar moet je op letten? Met deze 7 tips wordt je pak-met-matchende sneakers look een absoluut succes.

1. Alleen voor een slim fit pak

Het eerste wat je moet weten is dat je alleen pakken met een slim fit en een rechte broekspijp lekker kunt combineren met je sneakers. Daarbij moet het pak je ook echt goed passen en niet als een hobbezak om je heen hangen.

Anders verandert de smart casual look van je pak met sneakers in iets dat er onverzorgd en slordig uitziet. Geen idee hoe je het juiste pak vindt? Met deze tips koop je altijd het perfect passende pak.

Sneakers onder je pak

2. Zo modern mogelijk

Naast de fit is ook de stof en het patroon van je pak een dingetje. Probeer een pak te kiezen dat er modern uitziet. Ga bijvoorbeeld voor lichte en flexibele stoffen en een speels patroon om je look wat nonchalanter te maken. Een oubollig pak met gympen eronder is namelijk nog steeds een grote faux-pas.

3. Niet te lang

Je weet al dat je broek niet te wijd moet zijn, maar iets anders waar je op moet letten is de lengte. De look werkt namelijk niet met een te lange broek. Idealiter wil je een broek, die net de bovenkant van je sneakers aanraakt. Iets hoger mag ook, maar je wil in ieder geval je gympen niet bedekken.

gympen onder pak 2

4. Gympen in neutrale kleuren

Als je dan toch sneakers onder je pak wilt dragen, ga dan voor neutralen kleuren. Wit en zwart zien er het strakst uit. Natuurlijk kun je wat avontuurlijker zijn, maar vermijd in ieder geval felle kleuren zoals rood en blauw.

5. Low cut sneakers

Ook het model van je sneakers is belangrijk. Over het algemeen wil je low cut gympen hebben. Die staan het mooist onder je pak en gaan natuurlijker over naar de slim look van je broek. Iets wat je overigens nooit onder je pak wilt zijn vieze gympen, welk model of welke kleur je ook kiest.

sneakers onder pak

6. Pas de rest van je outfit aan

Niet alleen je pak en gympen zijn belangrijk, maar ook alles eromheen. Voor de casual smart look blijft je stropdas thuis liggen en laat je een paar knoopjes van je overhemd open. Of je laat je overhemd samen met je stropdas in de kast en kiest een voor een goed zittend t-shirt.

7. Sneakers onder je pak, niet je smoking

Iets anders wat je niet moet doen is je sneakers dragen onder een smoking. Misschien dat het over een paar jaar ontzettend trendy is, maar voorlopig combineer je je smoking gewoon met nette schoenen.

Deze sneakers matchen het beste onder je pak

Amigo Blackstone sneaker
Blackstone SG30 sneakers / Beeld: Amigo
Shop nu voor 99 euro
Amigo Blackstone sneaker
Blackstone WG70 sneakers / Beeld: Amigo
Shop nu voor 169,90 euro
Amigo Blackstone sneakers
Warrior Shanghai Dime Suede / Beeld: Amigo
Shop nu voor 49 euro
Amigo Blackstone sneakers
Blackstone RM50 / Beeld: Amigo
Shop nu voor 159,95 euro

Uiteraard loop je niet dag en nacht rond in je pak je ben je doorgaans vaker te vinden in een spijkerbroek. Dat betekent niet dat je er minder goed uit hoeft te zien en met deze 6 tips weet je precies welke schoenen met je jeans matchen.