Tech

Deze bekende app heeft Shazam, Vivino en nog veel meer in één

snapchat-dingen-doen
(Foto: Freepik)

Veel van ons hebben de app, of in ieder geval gehad: Snapchat. Waar wij en velen met ons dachten dat het puur gebruikt werd om foto’s naar elkaar te sturen met een grappige filter die direct weer verwijderd wordt, heeft de app zoveel meer handige functies. Als we dit toch wisten… Nu kun je in ieder geval meerdere apps van je telefoon verwijderen, omdat die functie in Snapchat zit.

Tweede meest gebruikte app in Nederland

Gen-Z is de generatie van 13 jaar tot en met 25 jaar oud en de grootgebruikers als het gaat om Snapchat. Uit onderzoek is gebleken dat sociale media platformen als YouTube en Instagram terrein aan het verliezen zijn ten opzichte van Snapchat, TikTok en BeReal. Het medium waarmee je foto’s kan sturen naar vrienden kent wereldwijd 375 miljoen gebruikers per dag! Daarnaast is Snapchat in Nederland, na WhatsApp, de tweede meest gebruikte app door jongeren tussen de 16 en 19 jaar oud. Zo staan zij nog boven populaire platformen als Instagram en TikTok.

Wil je op de hoogte blijven waar de jeugd allemaal mee bezig is? Check dan eens de app en geloof ons als we zeggen dat je er meer aan zult hebben dan dat je vooraf zult denken. Wij hebben de 7 meest verrassende functies en tools onder elkaar gezet, waarvan je niet wist dat dit met Snapchat kon.

snapchat-dingen-doen

1. Wordt een wijnkenner

Heb je een mooie fles wijn gehad bij je housewarming of verjaardag? Of zit je in een restaurant en vragen ze een torenhoge prijs voor een flesje wijn bij het eten? Pak Snapchat erbij, houd je camera voor het etiket en druk met vinger kortstondig op het scherm. Snapchat laat via de populaire wijn-app Vivino zien wat voor wijn het is, wat het kost en hoe goed de wijn beoordeeld wordt. Vivino kan dus in ieder geval al verwijderd worden.

2. Shazammen

Je hebt het altijd nodig, wanneer je het net weer hebt verwijderd. Zo vaak gebruik je Shazam niet, dus dan besluit je om de app weer te verwijderen. Tot er ineens in de kroeg een lekker nummer voorbijkomt en je de titel en artiest niet kent. App verwijderd, dikke problemen, nee hoor. Door de samenwerking tussen Snapchat en Shazam kun je heel simpel via de app alsnog je verborgen parels shazammen.

snapchat-dingen-doen

3. Los moeilijke sommen op

Hoofdbrekers op werk of op je studie? Legt je leraar wiskunde je ware breinbrekers op? Scan met Snapchat heel simpel de moeilijke wiskundesom en via de interne koppeling aan Photomath krijg je het antwoord te zien. Voorkom dus financiële fiasco’s met een misrekening of kijk het huiswerk van jezelf of van je kinderen na met deze handige functie.

4. Scan je favoriete auto’s

Ook Car Scanner is geïmplementeerd in de multifunctionele app. Kom je op de snelweg je favoriete auto tegen of zie je de buurman met een erg sportief model, maar voel je je bezwaard om het te vragen? Pak Snapchat erbij en scan de auto. In je scanresultaten ontvang je meer informatie over de auto, zoals de prijs en het exacte model.

snapchat-dingen-doen

5. Het ras van een hond identificeren

Als hondeneigenaar weet je vast wel wat voor ras je eigen hond is, maar weet je het ook van die vervelende keffer om de hoek of die gigantische viervoeter die je tegenkomt bij het uitlaatveld? Scan stiekem de hond van een ander en je weet via Dog Scanner met wat voor hond je te maken hebt. Via Snapchat kun je ook een leuke cartoon van je hond creëren. Wellicht leuk om op te hangen in de bench, in het hondenhok of gewoon als achtergrond op je telefoon.

6. Welke plant of bloemen kom je tegen?

Ook PlantSnap is volledig geïntegreerd in Snapchat. De app geeft precies aan hoeveel procent ze er zeker van zijn dat het die plant is. Bij 100% mogen we er zeker vanuit gaan dat het de juiste plant is, maar bij 60% weet je in ieder geval in welke plantenfamilie je moet zoeken. Check via de app welke planten je tegenkomt tijdens je avondwandeling of scan de plant in de woonkamer van vrienden en koop hem zelf ook!

snapchat-dingen-doen

7. Reserveer in je favoriete restaurant

Je bent vast al wel bekend met de Snap Map. Een plattegrond waarop je kunt zien waar je Snapchat-vrienden uithangen. Je kunt echter ook zien waar het op dat moment druk is via een openbare heatmap en het helpt je de meest populaire bars en restaurants te vinden. Heb je een hotspot gevonden? Je kunt locaties boeken, openingstijden controleren en populaire showtijden ontdekken via de profielen van de locaties op Snap Map.