nft sms-bericht
Geld & Carrière

NFT van eerste sms-bericht uit 1992 gaat geveild worden

Kan jij je nog herinneren wat het eerste sms-bericht was dat je stuurde? Het eerste sms-bericht wat ooit werd verstuurd is een gedocumenteerd onderdeel van de geschiedenis van technologie. Het Franse Auction Aquttes gaat dit specifieke bericht verkopen als NFT. Dit doen ze in opdracht van bekende telecomprovider.

Merry Christmas

En de timing kon eigenlijk niet beter. In het eerste sms-bericht uit de geschiedenis van de mensheid staat namelijk ‘Merry Christmas’. Drie decennia heeft de moderne technologie zich zover ontwikkelt dat een simpele sms allang verleden tijd is.

De verwachting is dat de NFT een gigantisch bedrag gaat opbrengen, ongeveer 199.000 dollar. De Britse programmeur Neil Papworth (toen der tijd 22 jaar) stuurde de allereerste Short Message Service (SMS) van een computer naar collega Richard Jarvis op zijn Orbitel 901-handset.

NFT sms-bericht

Wereldprimeur

Verstuurder Papworth heeft hierover in een interview gezegd: ‘Ik heb mijn kinderen pas onlangs verteld dat ik die eerste sms ooit heb gestuurd. Terugkijkend is het duidelijker te zien dat de kerstboodschap die ik stuurde een cruciaal moment was in de geschiedenis van de mobiele technologie.’

De partij die de virtuele replica van het bericht gaat aanbieden is telecomprovider Vodafone. De winnende bieder ontvangt een digitaal bestand met informatie over de afzender en de ontvanger, zoals hun telefoonnummer en het bericht zelf, en bezit de exclusieve rechten.

NFT gekte

Het eerste gedrukte boek, de eerste mobiele telefoon, de eerste e-mail – al deze uitvindingen hebben ons leven en onze communicatie compleet veranderd. Het eerste sms-bericht dat in 1992 werd ontvangen is een historisch bewijs van menselijke en technologische vooruitgang.

Non-fungible tokens zijn digitale activa die tegenwoordig voor miljoenen dollars kunnen worden verkocht. Deze tokens kunnen bijvoorbeeld digitale kleding zijn of stukken land in virtuele wereldomgevingen. Digitale assets zijn ’the next big thing’ en we kunnen hun groeiende populariteit niet ontgaan .De veiling gaat plaatsvinden op 21 december 2021 in Parijs.