smerigste beroepen ter wereld
Geld & Carrière

Dit zijn de 11 smerigste beroepen ter wereld

Als de wekker op maandagochtend gaat, en je moet je weer aankleden voor kantoor, dan vervloek je die verdomde baan soms. En dat is normaal, niet iedereen heeft elke dag zin om te werken. Maar wij hebben een lijstje samengesteld waardoor je kunt relativeren, want het kan zoveel malen erger. Met sommige verrassende beroepen verdien je veel geld, maar dat is niet bij elk smerig beroep zo.

Smerigste beroepen ter wereld

Voor de beroepen die in dit lijstje staan moet je een sterke maag hebben, geestelijk sterk zijn, en bereid zijn om in de meest smerige omstandigheden te willen werken. Je vraagt jezelf bij dit lijstje af waarom mensen hebben gekozen voor dat beroep. Sommigen doen het voor het geld, anderen hebben er simpelweg een passie voor.

We mogen blij zijn dat er mensen bestaan die bereid zijn om dagelijks op te staan voor de werkzaamheden die we hieronder hebben beschreven. Sommigen zijn te smerig voor woorden, vooral als je net je ontbijt achter je kiezen hebt. Deze top 11 van smerigste beroepen worden dagelijks door mensen uitgevoerd, dus zo erg is jouw baantje nog niet, toch?

1. Toiletjuffrouw

Ze zit altijd vriendelijk met een schoteltje met geld naast de deur van het toilet. Maar dat toilet zou een smerig horrorhuis zijn als zij het daar niet schoon zou maken. Er zijn mensen die letterlijk schijt aan haar hebben, en alles naast de pot, op de muren en tegen het plafond gooien en zeiken. Zij ruimt de urine en op de muur gesmeerde uitwerpselen op.

2. Rundvee Inseminator

Dat zwangerschap een mooi dingetje is daar mogen we het allemaal over eens zijn. Maar bij koeien gaat dat minder romantisch. Een rundvee inseminator gaat namelijk met zijn hele arm, tot aan zijn schouder, in de koeienvagina om het rund te kunnen insemineren met de sperma van een stier. Dat is smerig, maar een stuk veiliger dan een stier dwingen tot het hebben van seks met een koe.

smerigste beroepen inseminator

3. Lijkverzorger

Lijkverzorgers zien dit baantje als een dankbaar beroep, maar het moet je wel liggen. Jij bent als lijkverzorger degene die een overledene toonbaar maakt voor de uitvaart. Je moet nuchter in je schoenen staan, want soms ziet een overledene er niet geheel ongehavend uit. Daarnaast moeten er bepaalde openingen in het lichaam worden afgesloten en geplakt. Daar zit niet iedereen op te wachten.

4. Schoonmaken plaats delict

Dit beroep verdient goed, maar je moet er maar voor op willen staan. Als je net wakker bent en je ontbijt naar binnen hebt gewerkt, dan moet je een sterke maag hebben om een kwartier later bloed, lijkvocht en andere lichaamssappen om te kunnen ruimen. Sommige mensen lagen weken dood in huis, dus je hebt ook te maken met vliegen en maden.

smerige beroepen plaats delict schoonmaker

5. Gastro-Enteroloog

Een gastro-enteroloog houdt zich op medisch gebied bezig met je maag en darmen. Als je dit beroep hebt dan krijg je dus veelvuldig te maken met de maag- en darminhoud van patiënten. Vooral de darminhoud van mensen is niet iets waar je graag mee in aanraking komt, ook de geur die deze artsen moeten weerstaan is te smerig voor woorden.

6. Rioolinspecteur

Een rioolinspecteur krijgt te maken met uitwerpselen van mensen, gebruikte condooms, maandverband, dode dieren en nog veel meer gore shit dat je in een riool kunt vinden. Dit baantje hoort zeker thuis is ons rijtje met de 11 smerigste beroepen. Het moet nu eenmaal worden gedaan, anders kunnen wij onze toiletten op een gegeven moment niet meer doorspoelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jurgen Stap (@jurgen_0.2)

7. Mijnwerker

Als je altijd als een mol hebt willen leven dan zul je hiervoor naar het buitenland moeten. Daar staan ze namelijk te springen om mijnwerkers. Je moet dan wel bereid zijn om onder vochtige en smerige omstandigheden te willen werken. Het werk vindt vaak honderden meters onder de grond plaats, en is niet geheel zonder gevaar. Er komen regelmatig explosief voor of is er instortingsgevaar.

8. Slachter

Dit is ook een beroep waar je tegen moet kunnen. Voordat jij een lekkere biefstuk op je bord krijgt moet hier eerst een dier voor sterven. Een slachter neemt het leven van dit dier, snijdt het open en zorgt ervoor dat jouw biefstukje op vakkundige wijze van dit dier wordt gesneden. Er komt veel bloed bij kijken, dus het is een smerig vak apart.

smerige beroepen slachter

9. Forensisch entomoloog

We hebben weer een beroep met menselijke resten op dit lijstje. Dit keer worden ze niet opgebaard, maar bekeken. Een forensisch entomoloog legt dode mensen in een weiland en bestudeert de insecten op het lijk. Een forensisch entomoloog wordt vaak door een rechercheur ingeschakeld als de tijd van sterven van een mens moet worden bepaald, dit kan hij zien aan de insecten op het lijk.

10. Medisch afvalwerwerkingswerker

Alles wat wordt weggegooid in een ziekenhuis dat moet ook worden verwerkt. Dit is exact wat een medisch afvalverwerking werker doet. Geamputeerde ledematen, gebruikte naalden, met bloed doordrenkte verbanden en andere afval-elementen die medisch gerelateerd zijn worden door deze mensen opgeruimd en verwerkt. Gelukkig gaat dit vaak op een discrete manier, maar fijn is anders.

11. Scheetruiker

Het schetste onze verbazing toen we deze voorbij zagen komen tijdens het surfen op het web, maar het bestaat echt, namelijk in China. Je kunt daar professioneel scheetruiker worden. Deze mensen kunnen aan de hand van een scheet ruiken of iemand ziek is. Ze nemen het werk echt serieus, een scheetruiker moet een goede neus hebben en mag niet roken of drinken. Scheetruikers kunnen tot wel $50.000 verdienen.