slimme mondkapje razer project hazel2
Tech

Dit ‘slimme mondkapje’ is de droom van iedere gadgetliefhebber

Het merk ‘Razer’ stelt nooit teleur als we het hebben over opmerkelijke ontwerpen. Dit keer is daar geen uitzondering op, want het merk heeft een ‘slim mondkapje’ onthuld. Met alles wat er momenteel in de wereld speelt, kunnen wij niet wachten. Hoewel het mondmasker er misschien wat futuristisch uitziet, heeft elk onderdeel van dit geweldige design een speciale functie. De droom van elke liefhebber van gadgets.

Slimme mondkapje van Razer Project Hazel

Het masker is volledig gemaakt van gerecyclede materialen, wat in overeenstemming is met de boodschap die het bedrijf wil overbrengen, namelijk duurzaamheid. Om het zwerfafval dat wordt veroorzaakt door wegwerpmaskers te verminderen, maakt het masker van Razer gebruik van vervangbare en oplaadbare ventilatoren.

Maar zelfs de draagtas voor het masker heeft een eigen functie. De tas dient als oplaaddoos en heeft zelfs een desinfecterend UV-licht dat belooft bacteriën te doden. De verlichting op het masker geeft aan wanneer het filter vervangen moet worden, of wanneer het masker opgeladen moet worden.

slimme mondkapje razer project hazel1

Slim Mondkapje van de toekomst

Maar dat is lang niet het enige. Het masker is waterdicht, kras bestendig en past om vrijwel ieder gezicht dankzij de siliconen voering. Ook kun je door het masker heenkijken. Op deze manier voelt het persoonlijker aan wanneer je met iemand praat. Zo hoef je niet meer te communiceren aan de hand van je wenkbrauwen.

Ook zit er een andere geweldige functie in het mondkapje van Razer, namelijk de ‘Razer Voiceamp Technology’, die voorkomt dat de strakke afdichting van het masker je stem dempt. De ingebouwde microfoon en versterker zorgen ervoor dat je stem altijd kristalhelder te horen is.

slimme mondkapje razer project hazel

Prijs en Release

Het ontwerp is misschien niet naar ieders smaak, maar met de onzekere toekomst die voor ons ligt, kunnen de ideeën voor duurzamere gezichtsmaskers van medische kwaliteit de overgang naar een ‘nieuwe normaal’ een beetje gemakkelijker maken voor iedereen.

Project Hazel heeft een releasedatum van begin Q4 2021, wat betekent dat het waarschijnlijk in de laatste drie maanden van het jaar beschikbaar zal komen. Met de beperkte hoeveelheden voorraden, kan het echter moeilijk zijn om er een op tijd te bemachtigen. Ook is er nog niks bekend gemaakt over de eventuele prijs. We houden je op de hoogte!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RΛZΞR (@razer)