Film & Serie

Misdaadthriller Sleepers op Videoland is nieuwste Nederlandse aanwinst

sleepers videoland

Op zoek naar een episch misdaaddrama? Dan is de nieuwste serie Sleepers zeker de moeite waard om te bekijken. Na zijn rol als Tatta in de populaire serie Mocro Maffia bedacht acteur Robert de Hoog een eigen misdaadserie, en met groot succes.

Sleepers op Videoland

Er is overduidelijk inspiratie opgedaan van de film The Departed. Maar vergis je niet – dit is niet zomaar een copycat – Sleepers heeft een geheel eigen gezicht. Net als in bovengenoemde film draait de serie om een jonge crimineel die door zijn criminele stiefvader naar de politieacademie wordt gestuurd.

Binnen de academie werkt Martin zichzelf omhoog zodat hij informatie kan doorspelen aan het criminele circuit. Op het begin is Martin nog een gerespecteerde rechercheur. Maar als zijn stiefvader Henk op een avond dood wordt gevonden in een Chinees restaurant, verandert alles. De rechercheur wordt gedwongen om een aantal moeilijke keuzes te maken.

Op het puntje van je stoel

Het is één van die zeldzame series waar weinig op aan te merken is. Nederlandse filmmakers worden met de jaren beter, zo is gebleken na bijvoorbeeld Het Gouden Uur. Dat geldt overigens ook voor de topcast. Met acteurs als Hans Kesting, Teun Kuilboer en Maryam Hassouni komen ze niks tekort.

De enige kanttekening wat ons betreft is, dat ondanks de getalenteerde hoofdrolspelers, de serie veel van hetzelfde is wat betreft de overige castleden. Of dit komt aan een gebrek aan beter op het gebied van acteurs, zal waarschijnlijk een vraag blijven. Desondanks is Sleepers zeker de moeite waard om te kijken.

sleepers videoland

Nieuwe films en series

De hoeveelheid nieuwe producties die op de planken liggen zijn bijna teveel om op te noemen. Maar gelukkig voor jou schrijven wij wekelijks over de nieuwste kijktips op het gebied van films en series. Houdt daarom onze website in de gaten om hierover op de hoogte te blijven.