Volgens slaaponderzoek ligt de chagrijnige persoon in de relatie rechts
Life

Volgens slaaponderzoek ligt de chagrijnige persoon in de relatie rechts

Samen slapen hoort bij een gezonde relatie. Je hebt als stelletje vast jouw vaste patronen en rituelen. De een snurkt bijvoorbeeld, de ander heeft de hele nacht plafonddienst. Vaak heeft ieder persoon een favoriete kant waar hij of zij slaapt. Dit zegt meer over jou als persoon dan je wellicht denkt. 

Slaaponderzoek- meest chagrijnige persoon ligt rechts

Er is nu onderzoek gedaan naar de karaktereigenschappen van mensen die links en rechts slapen. Vaak komen deze afspraken tot stand vanuit onder andere praktische keuzes. Waar bijvoorbeeld de deur of het raam te vinden is. Maar er zijn meer belangrijke factoren, het zegt namelijk veel over persoonlijkheid.

Er is namelijk bewezen dat de linkerkant een positievere vibe heeft. Links slapen zorgt daarmee voor meer positiviteit en zelfvertrouwen. De links-slapers zijn gelukkiger en minder snel chagrijnig. Daarnaast hebben ze ook een grotere kans op een leuke baan.

Zelfs 31 procent van de links-slaper zegt van hun baan te houden, tegenover een kleine 18 procent van de mensen die rechts slapen. Als je kunt kiezen, ga dus altijd voor links als je een keuze hebt.

Volgens slaaponderzoek ligt de chagrijnige persoon in de relatie rechts

Slaaponderzoek – studie onder 3000 volwassenen

Hoe kunnen ze dit weten horen we je denken. Premier Inn heeft een studie gedaan onder 3000 volwassenen. Uit dit onderzoek bleek dat de mensen die links slapen gelukkiger en beter uitgerust wakker worden.

Daardoor kunnen ze ook beter omgaan met stress en druk. Automatisch is daarmee de persoon aan de rechterkant een stuk minder stressbestendig en chagrijniger dan de persoon aan de linkerkant.  1 op de 10 mensen die rechts slapen hebben zelfs een bloedhekel aan hun werk.

Ook een onderzoek van Sealy UK, een matrassenmerk, bevestigt deze onderzoeken. Zij onderzochten namelijk onder 1000 volwassenen hoeveel van de links- en rechtslapers van hun werk houden en een grote sociale kringen hebben.

De mensen die rechts slapen vinden het fijner om op zichzelf te zijn en de linksslapers vinden het fijn om onder de mensen te zijn. Een klein voordeel van de rechtsslapers? Ze verdienen gemiddeld meer dan de linksslapers, toch nog een lichtpuntje.