Skullcandy Hesh ANC
Tech

Skullcandy Hesh ANC: voor de échte basliefhebber

We hebben de eer om de gloednieuwe Skullcandy Hesh ANC uit te proberen. Dit is hun nieuwste koptelefoon in de Hesh-productlijn. Een draadloze koptelefoon met een Active Noise Cancelling (ACN) functie en ‘ambient mode’ als je weer behoefte hebt aan omgevingsgeluiden. Daarnaast zit het nieuwe model vol met features die je kent van het Amerikaanse headphone-merk. Manly heeft de Hesh ANC getest en dit is onze review.

Skullcandy Hesh ANC

Skullcandy is een Amerikaans koptelefoonmerk voor de échte bas-liefhebbers. Tevens maken zij onder meer oortjes (zowel bedraad als draadloos) en powerbanks – maar toch is het bedrijf het meeste bekend om haar koptelefoons. De nieuwe Hesh ANC valt dus onder de Hesh-productlijn.

Deze serie is populair bij studenten en thuiswerkers. Bovendien bevat de serie ook de modellen Hesh EVO (€99,99) en Hesh 3 (€99,99). De Hesh-modellen zitten vol met handige features en geven helder en rijk geluid. Daarnaast is het door het opvouwbare ontwerp  perfect tijdens het reizen.

Skullcandy Hesh ANC

Active Noise Cancelling

Deze stijlvolle koptelefoon is uitgerust met een Active Noise Cancelling (ruisonderdrukking) functie. We kunnen eerlijk zeggen dat de ANC-technologie goed werkt. Hesh ANC maakt namelijk gebruik van een 4-mic, waardoor één oorschelp zich specifiek bezighoudt met het uitfilteren van omgevingsgeluid. Daarom is de Hesh ANC ideaal om de wereld om je heen te blokkeren, zodat jij je beter kunt concentreren tijdens het thuiswerken.

Ambient Mode

Hesh ANC is ontworpen met Ambient Mode, want soms heb je weer behoefte aan omgevingsgeluiden. Deze feature is handig voor in het verkeer, bijvoorbeeld. Slechts met twee drukken op een knop hoor je alles om je heen en kun je veilig onderweg luisteren naar muziek, podcast of luisterboek. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een gesprek te voeren. Als je klaar bent, druk je nogmaals twee keer om de ruis weer te blokkeren.

Batterijduur

Bovendien is de nieuwe Skullcandy Hesh ANC gemaakt om een lange tijd achter elkaar te gebruiken. De batterij gaat namelijk ruim 22 uur mee met ruisonderdrukking aan, zonder dat je de koptelefoon maar één keer hoeft op te laden. Dankzij de rapid charge functie (snelle oplaadfunctie) kun je in 10 minuten jouw koptelefoon tot 3 uur opladen. Dit is natuurlijk handig als je haast hebt en dus niet kan wachten totdat het volledig is opgeladen.

Bluetooth & Tile-technologie

De splinternieuwe Skullcandy Hesh ANC beschikt over bluetooth 5.0 en call-, track- en volumecontrolefuncties. Zo bevinden zich op de rechter oorschelp alle knoppen. Het was in het begin wel even wennen, omdat je eerst moet aanvoelen waar welke knop zit. Gelukkig biedt de handleiding de oplossing.

Ook hoef je nooit zorgen te maken dat je je Hesh ANC uit het oog verliest, want de koptelefoon is uitgerust met de nieuwste Tile-technologie. Daardoor kun je door middel van de Tile-app jouw koptelefoon altijd volgen en gemakkelijk terugvinden, wanneer je ze kwijt bent.

Conclusie

De Skullcandy Hesh ANC heeft ons aangenaam verrast. Het geluid is rijk en helder – ook in combinatie met ruisonderdrukking. Deze koptelefoon is uitermate geschikt voor mensen die écht houden van een zware bas. Aangezien er geen app support is, valt de bas helaas niet te personaliseren. Wil je toch liever de bas kunnen tunen? Dan is het model Crusher EVO een goed alternatief. Je kunt de Skullcandy Hesh ANC hier kopen voor €129,99.