skinny jeans strakke boeken 2022
Style

Skinny jeans en strakke broeken: hoe draag je ze in 2022?

Het is alweer wat jaren geleden dat skinny jeans voor mannen werden geïntroduceerd. Mode voor mannen heeft sindsdien niet stilgezeten en we hebben flink wat trends voorbij zien komen. Dan rest de vraag: kan een man nog met skinny jeans over straat tegenwoordig? Nou, dat ligt eraan …

Wanneer zijn jeans skinny?

Wat maakt een skinny jeans nou skinny? In het Nederlands is skinny jeans gewoon een strakke spijkerbroek. Het is een bepaalde jeans fit, net als de slim fit, regular fit, wide fit, enzovoorts. In dit rijtje is skinny jeans de strakste versie.

Dat betekent niet dat jeans eruit moeten zien alsof ze een maatje te klein zijn om het skinny jeans te noemen. De waist size moet goed aansluiten en dus niet te klein zijn. Om je benen zitten ze wel wat strakker en accentueren ze de vorm van je benen.

Kunnen skinny jeans nog?

Maar is het nog oké om in skinny jeans over straat te gaan? Of kun je ze beter in de kast laten liggen? Dat hangt af van twee dingen: de match met jouw lichaamstype en je stijl.

Skinny jeans voor mannen zijn volop verkrijgbaar en kunnen zeker nog een ronde mee. Je hoeft je skinny jeans dus niet bij het vuilnis te zetten. Wat wel geldt voor skinny jeans (en eigenlijk alle soorten jeans): zorg dat de skinny jeans goed past.

Te strakke jeans staan minder tof en je voelt je er waarschijnlijk ook niet zo fijn in. Een goede lengtemaat is net zo belangrijk: te korte jeans komen je stijl ook niet ten goede.

kunnen skinny jeans voor mannen nog

Skinny jeans en jouw postuur

Skinny jeans voor mannen leggen optisch de nadruk op je benen. Draag dus alleen skinny jeans als dit het gewenste effect is. Heb je leg day iets te vaak geskipt en voel je je daar al niet trots op? Dan zijn skinny jeans het misschien even niet. Juist trots op je benen? Trek gerust die skinny jeans aan.

Een andere optisch effect van skinny jeans is dat de lengte van je benen beter uitkomt. Daar kun je je voordeel uit halen, of juist laten liggen als je vindt dat je beenlengte duidelijk genoeg is. Of skinny jeans voor mannen nog kunnen, heeft dus veel te maken met je postuur en lichaamstype.

Skinny jeans stylen

Laten we niet vergeten dat de juiste styling een outfit maakt of breekt. Dat geldt dus ook voor skinny jeans. Het fijne van skinny jeans stylen is dat het een veelzijdig kledingstuk is. Je kan er een casual outfit van maken, maar een sporty outfit of een nette outfit kunnen ook meer dan prima.

Voor een casual stijl is een tof t-shirt met een jean jacket of een leren jack al genoeg om de outfit compleet te maken. Als het wat kouder is, doet een grof gebreide trui het ook erg goed. Sporty look? Match je paar favoriete sneakers eronder en je bent klaar. Een nette look neerzetten is ook niet zo lastig: trek een mooi overhemd uit de kast en kies er een strak paar schoenen bij uit. Zo simpel kan het zijn.