Health

Sixpack feiten en fabels: hoe krijg je wel die strakke buik?

sixpack feiten fabels strakke buik

Je sixpack laten zien op een warme zomerdag is de ultieme beloning voor hard werk en discipline in zowel de sportschool als de keuken. Maar om wasbordje te krijgen moet je wel de juiste feiten weten rondom vetverbranding en training. Er zijn echter veel fabels rondom het krijgen van een sixpack en het verbranden van buikvet. Tijd om de feiten en fabels op een rijtje te zetten!

Verbranden van buikvet door oefeningen en supplementen

De allergrootste fabel als het gaat om vet verbranden rondom je buik is het doen van specifieke oefeningen zoals crunches of sit-ups. Alhoewel deze oefeningen wel de spieren in je buik versterken, zullen ze niet direct leiden tot verbranding van buikvet. Het verbranden van buikvet is een kwestie van algeheel vetverlies, wat niet gebeurt op specifieke plekken in je lichaam.

Daarnaast zijn er geen supplementen of diëten die specifiek buikvet verbranden. De enige manier om buikvet te verbranden is door een calorietekort te creëren door meer calorieën te verbranden dan je binnen krijgt. Alhoewel er enkele supplementen en afslankpillen bestaan die er voor zorgen dat je meer calorieën zult verbranden, zullen deze supplementen niet specifiek buikvet verbranden.

sixpack sportschool buikvet

Sixpack krijgen door een calorietekort

Zorgen voor een calorietekort is de belangrijkste stap om vet te verliezen. Om een calorietekort te creëren, moet je meer calorieën verbranden dan je consumeert. Dit kan worden bereikt door het verminderen van de hoeveelheid calorieën dat je eet en door het verhogen van de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Als je kiest voor caloriearme vervangers voor producten die bomvol met calorieën zitten, zul je merken dat je vet zult verbranden, waardoor je sixpack uiteindelijk beter zichtbaar is.

Naast minder calorieën consumeren, kan je dus ook meer calorieën verbranden door cardio oefeningen zoals hardlopen, fietsen en boksen. Door de intense inspanning tijdens deze oefeningen zal je lichaam calorieën verbranden om genoeg energie te krijgen om de inspanning uit te voeren. Doordat je lichaam calorieën omzet in energie, verbrand je vet in het geval dat je in een calorietekort zit. Hierdoor zal je vet, waaronder buikvet, verdwijnen waardoor jouw sixpack beter te zien is!

sixpack calorieën verbranden

De beste oefeningen voor een sixpack

Ondanks dat je vet moet verbranden om je buikspieren te kunnen zien, moet je natuurlijk wel spiermassa opbouwen om de blokjes op je buik extra goed te zien. Gelukkig hoef je helemaal niet naar de sportschool te gaan om je buikspieren te trainen, de meest effectieve oefeningen kun je namelijk gewoon op je slaapkamer doen!

Sit-ups is toch wel de bekendste oefening voor het creëren van een wasbordje. Bij deze oefening ga je op je rug liggen met je knieën gebogen. Vervolgens breng je je buik richting je knieën. Je zult al snel je buikspieren voelen branden, een goed signaal! Daarnaast zijn planks ook een effectieve manier om buikspieren te trainen. Je gaat in push-up houding staan, alleen steun je op je onderarmen in plaats van je handen. Vervolgens hou je deze positie zo lang mogelijk vast!