Six Senses Svart
Living

Six Senses Svart: het eerste ‘energie positieve’ hotel in Noorwegen

Met de stijgende zeespiegel en oplopende temperaturen op onze planeet, is het noodzakelijk om ons te concentreren op duurzaamheid in het toerisme. Een goede oplossing hiervoor is het Six Senses Resort in Noorwegen. Aangeprezen als ’s werelds eerste energie positieve hotel ter wereld, beschikt het pand in totaal over 94 kamers.

Six Senses Svart hotel

Het Six Senses Svart hotel is gelegen aan de voet van de adembenemende Svartisen-gletsjer, en zal naar verwachting in 2024 worden geopend. Het hotel ligt via palen verder boven de Holandsfjorden-fjord om de impact op de omringende gletsjer omgeving te minimaliseren. Alleen al aan de plaatjes te zien wordt dit spectaculair.

Het ontwerp van het pand is geïnspireerd op de “fiskehjell” (een A-vormige structuur voor het drogen van vis) en de “rorbu” (een vissershut aan de kust) en is een moderne ode aan futurisme en duurzaam. Het gehele hotel beschikt over de hoogste efficiëntie norm op het gebied van energie. Het hotel is volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet.

Six Senses Svart

Hypermodern hotel vol technologie

Het hotel komt ook met eigen afval- en waterbeheer systemen. Dit hebben ze voor elkaar weten te krijgen dankzij de ingenieuze recycling- en hernieuwbare infrastructuur. Elke kamer in het resort zal gebruik gaan maken van contactloze technologie genaamd de Six Senses Svart Touch.

Dit systeem kan zich aanpassen aan de gemoedstoestand en gezondheid van de gast, en biedt daardoor een meeslepende ervaring aan alle bezoekers. Hoewel het waarschijnlijk nog een tijdje gaat duren voordat we kunnen overnachten in dit hotel, ziet de toekomst er veelbelovend uit! We houden je op de hoogte.

Six Senses Svart

De meest spraakmakende bestemmingen

Als we kijken naar de nieuwe manier van reizen, zijn er zoveel technologische ontwikkelingen gaande. Zo is ’s werelds eerste ruimtehotel al onderweg op de planning, om nog niet te spreken over dit prachtige afgelegen luxe hotel.

Lees ook eens één van de onderstaande artikelen: