Sinot maakt een waterstof voortgestuwde superjacht van 112 meter
Life

Sinot maakt een waterstof voortgestuwde superjacht van 112 meter

Waar je een paar jaar geleden in de dure Franse havens nog weg kwam met een jacht van 50 meter, tegenwoordig wordt dit meer gezien als een schattig zusje van de jacht. De jachten varen nu gemakkelijk de wereld rond tot aan een bezoekje aan het poolgebied aan toe. Er komen steeds meer ontwerpers van jachten op de markt en die spelen ook in op de trends van 2019, denk bijvoorbeeld aan de groene wind die nu ook de wereld van de superjachten gaat bepalen.

Ook de ontwerpers van Sinot spelen in op deze superhype met het AQUA model. Dit superjacht werd afgelopen week gepresenteerd op de show der shows: De Monaco Yacht Show. De jacht gebruikt waterstof als brandstof en is daarom echt een jacht voor de toekomst.

De AQUA heeft een topsnelheid van 17 knopen. Door de milieuvriendelijke aandrijving wordt er direct gedacht aan een minder luxe versie. Niets is echter minder waar. De AQUA heeft plek voor 14 gasten en heeft 4 gastenhutten, twee VIP-kamers en een paviljoen voor de grote baas. Ook voor de 31 crewleden zijn er uiteraard onderkomens. Bekijk de prachtige foto’s hieronder.

Sinot maakt een waterstof voortgestuwde superjacht van 112 meter 1

Sinot maakt een waterstof voortgestuwde superjacht van 112 meter 3