Geld & Carrière

Dit riante salaris laat Sigrid Kaag achter als vicepremier

sigrid-kaag-salaris
Foto: Instagram @sigridkaag

Net het vertrek van Mark Rutte heeft ook Sigrid Kaag aangegeven bij de aankomende verkiezingen geen lijsttrekker van de D66 te worden. Dit komt door de hoge druk die dit werk heeft op haar gezin. De demissionair minister van Financiën heeft te maken met bedreigingen en is daarom zwaar beveiligd. Wij doken in het salaris en vermogen van deze succesvolle politica. Want welk salaris laat Kaag eigenlijk achter? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Sigrid Kaag: succesvolle carrière

Sigrid Kaag (1961) begon haar carrière bij Royal Dutch Shell, waar ze werkte als analist. Later werkte Kaag als diplomaat voor de Verenigde Naties in Beiroet, Wenen en Khartoem. Ze bekleedde er de functie plaatsvervangend hoofd van de afdeling politieke zaken van de VN. In 2013 en 2014 was ze ondersecretaris-generaal van de VN en leidde ze een ontwapeningsmissie die leidde tot het vernietigen van chemische wapens in Syrië.

In 2021 was Kaag minister van Buitenlandse zaken en werd ze fractievoorzitter van D66. Op 10 januari 2022 werd ze de eerste vrouwelijke minister van Financiën en vicepremier in kabinet Rutte IV. De laatste jaren kreeg Kaag – net als veel andere politici – te maken met bedreigingen. Zo werd ze in januari 2022 thuis opgezocht. Een man zwaaide voor haar huis met een fakkel en schreeuwde complottheorieën. De druk werd haar te hoog en dit is dan ook de reden dat ze opstapt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sigrid Kaag (@sigridkaag)

Het riante salaris van Sigrid Kaag

Sigrid Kaag verdiende met haar functies in het kabinet een jaarsalaris van €175.548,62 per jaar. Zeker geen verkeerd salaris en komt neer op zo’n €14.629,05 per maand. Ook had ze daarnaast nog recht op een ndejaarsuitkering van 8,3% en 8% vakantiegeld per jaar. Ze laat dus een flinke loonstrook achter in Den Haag.

De 61-jarige Kaag gaat tot het aantreden van een volgend kabinet door als demissionair minister van Financiën en vicepremier. Daarna vertrekt ze uit de Nederlandse politiek. Wat ze daarna exact gaat doen is nog niet bekend. Ze heeft eerder al aangegeven meer tijd met haar gezin door te willen brengen en hun een veilig leven te willen geven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sigrid Kaag (@sigridkaag)

Het vermogen van de politica

We zijn ook nog even gedoken in het totale vermogen van Kaag. Ze heeft meerdere hoge functies bekleed, zowel binnen als buiten de politiek. Dit heeft er voor gezorgd dat ze een riante bankrekening heeft opgebouwd. We weten niet wat er op haar bankrekening staat, maar die zal ongetwijfeld net zo groen zijn als het logo van haar oude partij.

Kaag bezit ook een pand in Den Haag waar ze 1,4 miljoen euro voor heeft neergeteld. Haar oude huis, in Scheveningen heeft ze weten te verkopen met een winst van maar liefst €225.000. We hoeven ons dus geen zorgen te maken om haar financiën.