Life

Met deze 7 signalen laat een vrouw weten dat ze je leuk vindt

7 signalen vrouw leuk man datingtips

Bij de meeste diersoorten zijn het de mannetjes die beginnen met het paringsritueel. De vrouwtjes besluiten vervolgens of ze ingaan op de avances. Natuurlijk ligt het bij mensen net iets anders, maar het principe blijft hetzelfde. Er wordt van mannen nou eenmaal verwacht dat ze de eerste stap zetten. Dating kan een leuk avontuur zijn en nog leuker als je de signalen van vrouwen ook beter begrijpt.

Signalen die vrouwen geven als ze je leuk vinden

Mannen die deze dynamiek tussen de seksen niet begrijpen kunnen het nogal moeilijk hebben om signalen op te vangen. Maar zelfs mannen die deze dynamiek wel begrijpen hebben het vaak moeilijk om te kunnen bepalen wanneer een vrouw interesse in ze hebben. Belangrijk, want voor je het weet zit je in de friend zone.

De meeste van ons hebben wel eens een ervaring gehad waarbij een vrouw zei: “Ik heb je zoveel signalen gegeven! Hoe wist je niet dat ik je leuk vond?!” Als je het moeilijk vind om te bepalen of vrouwen zich tot je aangetrokken voelen en openstaan ​​voor je moves, ben je bij ons aan het juiste adres. Dit zijn onze 7 datingtips:

1. Herken wanneer ze geen interesse heeft

Voordat we overgaan tot de datingtips, is het minstens zo belangrijk om te kunnen bepalen wanneer ze dat niet is. Deze regel is best makkelijk. Als je een vrouw benaderd en ze maakt bijvoorbeeld geen oogcontact met je terwijl je probeert een gesprek aan te knopen, is ze niet geïnteresseerd.

Ga er daarom ook niet vanuit dat ze ‘hard to get’ speelt. Ze is gewoon niet in je geïnteresseerd. In de meeste gevallen helpt het ook niet om jezelf voor de gek te houden en alsnog die move te proberen. Op deze manier kom je namelijk gewoon over als een griezelige kerel. Weet wanneer je moet stoppen.

Lees ook: 5 wetenschappelijke tips voor de eerste date

2. Ze zit je te plagen

Is ze je op een speelse manier aan het plagen? Hoewel dit misschien lijkt op een tactiek die je op de basisschool vaak hebt gehoord, is het net zo van toepassing in de grote mensen wereld.

Iemand plagen is namelijk een makkelijke manier om met een relatief laag risico toch dichtbij iemand te kunnen komen, en dat terwijl het gesprek luchtig blijft. Als een vrouw je dus een beetje in de maling neemt is de kans aanwezig dat ze je leuk vindt.

datingtips-7-signalen-vrouw

3. Veel aanrakingen

Raakt ze je toevallig vaak ‘per ongeluk’ aan? Dit is misschien wel één van de sterkste tekenen dat ze je ziet zitten. Als iemand vaak excuses verzint om je aan te raken, of door jou aangeraakt te worden, is dit een signaal dat ze je gezelschap leuk vinden.

Dit is vooral een belangrijk teken wanneer jullie al wat bekender met elkaar zijn (dan hebben we het niet over een eerste date). Dus veegt ze vaak pluisjes van je jas, of verzint ze manieren waardoor ze je kan aanraken? Dan is dat een goed teken.

4. Spiegel gedrag

Om erachter te komen of je crush in je geïnteresseerd is, is subtiele lichaamstaal belangrijk om op te letten. Als een vrouw je imiteert, bijvoorbeeld als je je vingers door je haar haalt en je merkt dat ze een paar seconden later hetzelfde doet, kan het zo zijn dat ze je gedrag onbewust aan het spiegelen is. Een teken dat ze in je geïnteresseerd is.

datingtips

5. Haar vrienden reageren anders op je

Als ze je leuk vindt, is de kans groot dat haar vrienden er allang van weten, en daarom zullen reageren op een manier die dit bevestigd. Misschien laten ze jullie alleen wanneer je haar benadert of misschien geven ze kleine hints als ze met je praten. Vrienden zijn nou eenmaal vaak minder subtiel over dit soort dingen. Als je geluk hebt zullen ze het je zelfs vertellen.

Lees ook: 5 praktische tips voor het daten van oudere vrouwen

6. Ze onthoudt dingen over je

Als ze je leuk vindt, luistert ze ook naar je. Als je bijvoorbeeld de verjaardag van je broer of zus hebt vertelt, of de naam van de hond van je oom, en ze herinnert het zich, is dat het bewijs dat ze oprecht geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt. Gebeurt dit niet, kan het ook zijn dat ze gewoon een ontzettend slecht geheugen heeft.

datingtips-7-signalen-vrouw

7. Ze laat je weten dat ze single is

Als je een vrouw nog niet zo goed kent, vraag je je misschien af wat haar huidige relatie status is. Als ze op een dieper niveau in je geïnteresseerd is, is de kans groot dat ze een manier gaat vinden om je te laten merken dat ze vrijgezel is. Bovendien zal ze erg op je reactie letten om te beoordelen of je ook single bent en wat je onderliggende emoties over haar zijn.

De beste datingtips en inspiratie voor mannen

Dat daten leuk en spannend is, betekent niet dat het altijd even makkelijk is. Veel mannen vinden het praktisch onmogelijk om vrouwen te kunnen doorgronden. Als je echter eenmaal weet waar je op moet letten zal het een stuk makkelijker worden. En dat is waar wij om de hoek komen kijken.

Zoek je nog meer inspiratie op het gebied van daten en datingtips? Lees dan ook eens één van onze andere artikelen: