signalen-rebound-relatie-herkennen
Life

Door deze 7 signalen weet je of je in een rebound relatie zit

Als je de vrouw van je dromen tegen bent gekomen, en jullie krijgen een relatie, dan denk je dat je aan het begin staat van een prachtige en liefdevolle toekomst. Maar wat als je het idee krijgt dat je in haar ogen meer een medicijn voor het verwerken van liefdesverdriet bent? In dat geval is het goed mogelijk dat je in een rebound relatie zit, en die zijn vaak gedoemd om te mislukken. Wij hebben de signalen om dit te herkennen op een rijtje gezet.

Wat is een rebound relatie?

Een rebound relatie is een relatie die iemand begint om een recente beëindiging van een andere relatie te verwerken. Vaak merk je tijdens het daten al dat de dame in kwestie nog niet helemaal over haar ex heen is, maar als jij een roze bril op hebt dan zie je dat niet. Een rebound relatie is vaak gedoemd om te mislukken, want hoewel jij wel oprechte gevoelens voor de dame hebt, is dat in haar geval vaak niet zo.

Het is dus belangrijk dat je signalen herkent waaraan je kunt zien dat de dame in kwestie jou gebruikt als medicijn tegen hartzeer. Het duurt een tijd voordat liefdesverdriet voorbij is, dus als jij een relatie met haar krijgt terwijl ze nog in die verwerkingstijd zit dan is dat geen goed teken. Een rebound relatie beginnen is ook een van de grootste fouten die jij kunt maken na een scheiding, dus begin er niet aan. Hieronder zie je de 7 belangrijkste signalen waaraan je het kan herkennen.

rebound relatie herkennen

1. Ze komt net uit een andere relatie

Als ze net uit een serieuze relatie komt dan is dat al een red flag. We bedoelen hiermee niet een flirt van een paar weken, maar een relatie die jaren heeft geduurd. Vooral als zij niet degene is die de relatie heeft verbroken, dan is het oppassen geblazen. De kans dat ze dan een rebound relatie begint is sterk aanwezig.

2. Ze praat continu over haar ex

Als ze tijdens een date of ander afspraakje telkens over haar ex begint, dan is ze klaarblijkelijk nog niet over hem heen. Je moet jezelf dan af gaan vragen met welke emotie of interesse zij jou ziet. Het maakt in dit geval niet uit of ze liefdevol of verbitterd over hem praat, het feit dat hij telkens ter sprake komt is absoluut een red flag.

rebound relatie ex

3. Jullie relatie is heel fysiek

Het is uiteraard geweldig als ze niet bij jou weg is te slaan, maar dan moet dat wel met de juiste intentie gebeuren. Oké, jullie hebben samen alle hoeken van de slaapkamer bekeken, maar is er op emotioneel vlak ook een klik? Misschien wil ze simpelweg niet alleen zijn, en dan ben jij helaas degene die afleiding biedt.

4. Haar ex staat nog in de wacht

Als haar relatie net voorbij is, maar ze heeft nog steeds een lijntje met haar ex, dan is het raadzaam om het deurtje van je hart nog niet helemaal open te zetten. We zeggen niet dat ex-geliefden niet met elkaar om kunnen gaan, maar het is wel erg verraderlijk als de relatie net voorbij is. Een rebound relatie kan jou dan zomaar ten deel vallen.

rebound relatie ex wacht

5. Ze neemt je mee naar ‘hun’ plekjes

Het is geweldig als ze voor een eerste of tweede date met je af wil spreken, maar als je erachter komt dat ze dat het liefste doet in het café of restaurant waar ze altijd met haar ex kwam, dan is er iets mis. Misschien hoopt ze hem tegen te komen, en hem jaloers te maken als hij haar met jou ziet?

6. Je komt foto’s van haar ex tegen

Het kan zijn dat ze in een toxic relatie heeft gezeten, maar als dat voorbij is dan zou ze ook klaar zijn met haar ex, toch? Als ze nog steeds een foto van hun samen als screensaver op haar laptop heeft, en je bij haar thuis foto’s van hem ziet staan, dan is ze toch niet zo klaar met de relatie als dat ze zegt. Een rebound relatie ligt dan op de loer, en dat wil je jezelf niet aandoen.

7. Ze wil geen serieuze relatie

Als jullie al een tijdje aan het daten zijn, en meerdere keren intiem zijn geweest, dan is het logisch dat je denkt dat jullie samen aan een toekomst werken op liefdesgebied. Als zij dat anders ziet, en ‘nog niet klaar’ is voor een serieuze relatie, dan mag je er vanuit gaan dat je in haar ogen niet meer dan afleiding bent.

rebound relatie serieuze relatie