Life

Wil je weten: deze signalen vertellen of je partner “de ware” is

signalen partner ware liefde
(Foto: Pexels)

Veel mensen hebben wel eens getwijfeld of hun partner wel echt de “ware liefde” is. Relaties veranderen door de tijd heen en er doen zich soms situaties voor die deze vraag oproepen. Maar hoe kom je er nu precies achter of zij écht de ware is voor jou? Wij hebben 9 signalen opgesteld die jou helpen om deze belangrijke vraag zelf te beantwoorden.

Hoewel er geen garantie is dat je het meteen weet, zijn er gelukkig bepaalde signalen die je op het goede spoor kunnen zetten. En nee, we hebben het niet alleen over de vlinders die je in je buik voelt – die hebben ons in het verleden vaker op het verkeerde been gezet.

Kom erachter of zij je ware liefde is

Wil je ontdekken of jouw huidige liefde de ware is? Je kunt altijd even deze 9 pijlers langsgaan. Mocht ze aan geen één van deze voorwaarden voldoen, dan is het wellicht beter om met dit toneelspel te stoppen. Ze hoeft niet direct aan alle 9 criteria te voldoen. In een relatie kunnen natuurlijk altijd nog gevoelens groeien of irritaties afnemen. Als het plaatje klopt dan is het misschien wel tijd voor een trouwring?

1. Minder drama, meer rust

Relaties zijn nooit helemaal zonder problemen, maar als je met de juiste persoon bent, is het overgrote deel ervan toch relatief dramavrij. Voortdurende ruzies en negatieve gevoelens zijn geen goede voortekenen voor de toekomst. Probeer erachter te komen waar de oorzaak van alle drama zit en los het op.

hoe-weet-je-wanneer-de-ware-liefde-gevonden
(Foto: Freepik)

2. Comfortabel en geborgen

Een ander teken dat je ‘de ware’ hebt gevonden, is dat je je op je gemak voelt en rustig bent als je bij haar bent. Je relatie zou eerder een plek van vrede moeten zijn dan een bron van stress.

3. Gedeelde toekomstvisie

Het is belangrijk dat jullie beiden ongeveer dezelfde plannen hebben voor de toekomst. Als jullie visies te ver uit elkaar liggen, is het waarschijnlijk dat ten minste één van jullie niet helemaal gelukkig zal zijn.

4. Vrijheid om jezelf te zijn

Voel je dat je een bepaald imago moet ophouden tegenover je partner? Dat kan behoorlijk vermoeiend zijn. Als je de ware hebt gevonden, kun je altijd volledig jezelf zijn. Ze moet zich namelijk niet schamen als jij zin hebt om lekker met je maten gek te doen.

5. Overeenkomende waarden

Zijn jullie kernwaarden en prioriteiten vergelijkbaar? Een relatie kan behoorlijk moeilijk worden als jullie te verschillend zijn op dit gebied. Een verschil van mening moet er kunnen zijn, maar het belangrijkste is dat er begrip voor elkaars mening is en dat je de normen en waarden van de ander accepteert.

hoe-weet-je-wanneer-de-ware-liefde-gevonden
(Foto: Freepik)

6. Het gemiddelde is goed genoeg

Het is gemakkelijk om van iemand te houden als ze op hun best zijn, maar de vraag is: wat vind je van hun gemiddelde dagen? Die zijn immers veel belangrijker dan de uitzonderlijke momenten. Ga aan de slag met elkaar en maak alsnog iedere dag een feest van je relatie.

7. Het slechtste is beheersbaar

Niemand is perfect. De vraag is: kun je omgaan met het slechtste van de ander? Als je ‘de ware’ hebt gevonden, is dat meestal geen probleem. Geloof ons maar dat jij ook je slechte dagen hebt en daar zal zij ook mee moeten dealen.

8. Jullie zijn beste vrienden

De ware liefde is ook je beste vriendin. Waarom zou je je leven en alles wat daarbij hoort delen met iemand anders dan je allerbeste vriendin? Zorg alleen niet dat het te ver gaat, want voor je het weet word je gefriendzoned.

9. Je weet het gewoon

Soms voel je het gewoon. Je weet gewoon zeker dat dit de juiste persoon voor je is. Maar vraag jezelf wel af of je dit gevoel eerder hebt gehad en het toen mis had.

Liefde kan verwarrend zijn en het is niet altijd eenvoudig om door de wirwar van gevoelens heen te navigeren. Je hebt waarschijnlijk wel eens een relatie gehad die begon met een knal, maar die al snel uit elkaar viel. De mensen die ons het meest opwinden, zijn niet altijd de beste keuze voor een langdurige relatie. Wat je situatie ook is, onthoud dat liefde soms tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. En wie weet, misschien ontmoet je binnenkort wel iemand die aan al deze criteria voldoet!