shrek forever after
Netflix

Shrek Forever After plus alle Shrek films nu te zien op Netflix

Als er één film is die sentiment bij ons opwekt, is het wel de Shrek franchise. In 2001 kwam het eerste deel van deze hilarische animatiefilm uit, en sindsdien zijn de verhalen van de groene ‘Oger’ uitgegroeid tot een waar fenomeen, want zeg nou eerlijk – wie kent Shrek niet?

Shrek Forever After op Netflix

We schrijven niet zomaar over de nieuwste Shrek film (die vanaf nu te zien is op Netflix). We wachten hier namelijk al een tijdje op. De reden? Vanaf nu zijn alle Shrek films namelijk te bekijken op Netflix. Genoeg reden dus om binnenkort een weekendje te bingen.

“Shrek Forever After” is een verrassend goede film, en hoewel het niet zo goed is als “Shrek” of “Shrek 2“, is het een gigantische verbetering ten opzichte van “Shrek the Third”. Shrek Forever After helpt de franchise iets van zijn hart terug te winnen dat ontbrak in de derde film.

Shrek franchise vol met Hollywood sterren

De reden waarom elk van deze films zo goed scoorde, is niet een hele grote verrassing. Tenminste, als we kijken naar de castleden die de stemmen hebben ingesproken. Alleen al Eddy Murphy, als Donkey, is een personage die niemand van ons snel zal vergeten.

Daarnaast zijn er nog veel meer sterren opgetrommeld. Denk bijvoorbeeld aan Cameron Diaz als prinses Fiona, of Antonio Banderas als Puss in Boots. Er zijn maar weinig animatiefilms die zo leuk zijn om naar te kijken voor zowel kinderen als volwassenen, als Shrek.

shrek forever after

Maar waarom is deze film dan zo populair onder zowel kinderen als volwassenen? Dat komt niet alleen door de humor, maar ook door het feit dat de franchise een parodie is op enkele van de beste films aller tijden. Denk hierbij aan Monty Python, The Naked Gun en natuurlijk The Holy Grail. Het is het slim gebruik maken van het sentiment van de ouders en de kinderen.

De beste films en series op Netflix

Ga jij binnenkort de Shrek films nog een keer bekijken? Misschien is het wel niks voor jou. Als dat het geval is, kan je ook eens een kijkje nemen naar andere artikelen die we hebben geschreven op het gebied van films en series. Er zal ongetwijfeld iets leuks voor je bij zitten.